1. Într-o oală încăpătoare, pun un litru de apă, două linguriţe cu sare și orezul spălat în câteva ape. Fierb orezul 30 de minute, îl scurg și îl spăl într-un jet de apă rece.
2. Îl las să se scurgă și să se răcească, apoi adaug oul, grișul și cașcavalul ras. Cu palmele umezite cu ulei, formez crochete puţin mai mari decât o nucă. În mijlocul fiecăreia, pun un cub de cașcaval.
3. Bat două ouă și pun făina și pesmetul în farfurii separate. Trec fiecare crochetă de două ori prin făină și ou și o singură dată prin pesmet, apoi le prăjesc în ulei încins.
TRUC. Pentru a îndepărta surplusul de grăsime, scoate crochetele pe hârtie absorbantă!
Poza principala
Galerie foto
250 g orez
125 g cașcaval ras
1 lingură cu griş
100 g caşcaval
3 ouă
ulei
făină
pesmet
sare
Când spunem orez, ne gândim imediat la pilaf sau budincă. Dar ce zici de niste crochete?
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu