1. Cerne făina într-un castron și adaugă margarina rece tăiată în cuburi, apa rece, oţetul, un vârf de cuţit de sare și o linguriţă cu boia.
2. Frământă aluatul până ce se dezlipește de pe mâini (nu durează mult!), învelește-l într-o folie alimentară și lasă-l la rece măcar o oră (ideal ar fi să-l ţii la frigider peste noapte).
3. Întinde o foaie subţire, taie fâșii de aluat, apoi răsuceștele cu podul palmelor până ce arată ca niște grisine lungi.
4. Așază crochetele într-o tavă și dă-le la cuptorul încins vreo zece minute.
TRUC Pentru un gust și mai și, adaugă în compoziţia de crochete 100 g de brânză rasă și o linguriţă rasă de rozmarin pisat ori cimbru.
Poza principala
Galerie foto
Crochetele sunt binevenite în orice moment al zilei, fie că-ți potolesc foamea, fie că le servești cu prietenii la un pahar de voie bună.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu