1. Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care toarnă un pahar cu apă, o linguriţă cu ulei și sare.
2. Amestecă întâi cu o mână, până ce sarea s-a topit, apoi ia câte puţin din făină, ca să nu se formeze cocoloașe, și frământă bine.
3. Lasă aluatul la rece circa 20 de minute, ca să mai piardă din elasticitatea căpătată în timpul frământatului.
4. Întinde o foaie groasă de 1 cm, de preferinţă pătrată. Pune în mijloc untul puţin presat și întoarce marginile în formă de plic. Acoperă și lasă la rece zece minute.
5. Întinde o foaie mai lungă, împăturește-o din nou și lasă la rece alte zece minute. Repetă operaţia de cel puţin trei ori. Întinde o foaie nu foarte groasă și taie fâșii lungi de 10 cm și late de 4 cm.
6. Pe fiecare fâșie, așază câte o felie subţire de prosciuto sau șuncă. Rulează ușor de la un capăt la altul. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute.
300 g prosciutto
pentru aluat:
500 g făină
500 g unt
1 pahar cu apă
1 linguriță cu ulei
1 linguriță cu sare
Adaugă comentariu