1. Puneti merele, mierea, zeama de lamaie, mirodeniile si stafidele intr-un bol. Incalziti-le la microunde pentru 5 minute, pana cand fructele se inmoaie. Alternativ, incalziti-le intr-o tigaie. Lasati sa se raceasca.
2. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Desfaceti aluatul pe masa de lucru si taiati-l in patrate potrivit de mari.
3. Intindeti cate o lingurita de amestec de mere in fiecare patrat de aluat. Rulati in forma de cornuri si asezati in tava.
4. Coaceti aceste croissante cu mere 10-15 minute sau pana cand se rumenesc.
5. Pentru topping: Cerneti zaharul pudra intr-un bol si amestecati cu mierea si 2 lingurite de apa calda. Stropiti fiecare croissant cu acest amestec.
2 mere, curatate si taiate
2 linguri miere
2 lingurite zeama de lamaie
1/2 lingurita nucsoara si scortisoara
2 linguri stafide
aluat foitaj
Pentru topping:
60 g zahar pudra
1 lingurita miere
Adaugă comentariu