Revista Practic în bucătărie

Crostata cu dovleac

1.Pentru crostată, frământă un aluat din amestecul de făinuri, alune măcinate și sare, ouăle și untul la temperatura camerei. Întinde aluatul în tavă și dă-l la rece.

2.Între timp, taie cubulețe dovleacul și călește-le în untul topit. 

3.Unge aluatul cu brânza de vaci și pune deasupra cubulețele de dovleac. Presară zahăr brun deasupra și dă la cuptorul preâncălzit vreme de 30-40 de minute sau până aluatul s-a copt și a devenit crocant.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

crostata_cu_dovleac_513985407_mica.jpg

pentru crostată

200 g făină 000

100 g făină de secară

50 g alune/nuci măcinate

2 gălbenușuri

1 ou

140 g unt 

sare

 

pentru umplutură

500 g dovleac

300 g brânză de vaci/ricotta/urdă

100 g unt

zahăr brun

Un desert în ton cu anotimpul pe care-l traversăm.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE