1.Pentru crostată, frământă un aluat din amestecul de făinuri, alune măcinate și sare, ouăle și untul la temperatura camerei. Întinde aluatul în tavă și dă-l la rece.
2.Între timp, taie cubulețe dovleacul și călește-le în untul topit.
3.Unge aluatul cu brânza de vaci și pune deasupra cubulețele de dovleac. Presară zahăr brun deasupra și dă la cuptorul preâncălzit vreme de 30-40 de minute sau până aluatul s-a copt și a devenit crocant.
credit foto: Guliver/Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
pentru crostată
200 g făină 000
100 g făină de secară
50 g alune/nuci măcinate
2 gălbenușuri
1 ou
140 g unt
sare
pentru umplutură
500 g dovleac
300 g brânză de vaci/ricotta/urdă
100 g unt
zahăr brun
Un desert în ton cu anotimpul pe care-l traversăm.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu