Crostini cu creveți și sos de maioneză cu coniac pentru cele mai aromate petreceri.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Crostini cu creveți
Ingrediente:
- 2 avocado
- 1 lingură suc lămâie
- 300 g creveți prefierți și decorticați
- 2 linguri ulei măsline
- 1 pâine ciabatta, tăiată în felii
- 8 frunze de salată ( opțional )
- piper roșu și felii de lămâie pentru servit
Pentru sos:
- 6 linguri maioneză
- 2 linguri ketchup
- 2 lingurițe coniac
- câteva picături sos tabasco
Modalitate de preparare:
- Pentru început preparați sosul amestecând toate ingredientele într-un castron, asezonați după gust și lăsați deoparte.
- Acoperiți eventual cu folie și lăsați-l la frigider dacă îl preparați cu mult înainte de crostini.
- Curățați și tăiați în bucăți mici fructele de avocado și stropiți-le cu suc de lămâie pentru a nu se oxida.
- Amestecați creveții cu jumătate din cantitatea de sos și adăugați bucățile de avocado.
- Încingeți o tigaie antiaderentă și frecați fiecare felie de pâine cu ulei de măslie.
- Frigeți pâinea în tigaie pentru aproximativ 2 minute.
- Pentru a monta crostini, adăugați câte 1 lingură de amestec de creveți pe pâinea prăjită, așezați câte o frunză de salată și opțional din sosul rămas.
- Presărați deasupra ardei iute și serviți cu felii de lămâie.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto:123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu