Aperitive aspectuoase și gustoase. Crostini cu pere și gorgonzola.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8-12
Ingrediente:
- 2 pere mici, cu tot cu coajă
- 2 linguri miere de albine
- 150 ml vin roșu
- 150 ml vin de Porto
- 1 baghetă
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 g gorgonzola
- muștar
- creson
Modalitate de preparare:
- Tăiați perele în jumătate, îndepărtați cotorul și feliați fiecare bucată.
- Plasați bucățile de pere într-un vas împreună cu mierea de albine, vinul de Porto și vinul roșu.
- Gătiți timp de 5-10 minute până când perele devin moi.
- Transferați perele într-o sită și lăsați-le să se scurgă.
- Reduceți lichidul până va avea consistența mierei, acest lucru va dura în jur de 10-12 minute.
- Turnați siropul obținut într-un mic castron și lăsați-l deoparte cât timp vă ocupați de bruschete.
- Tăiați bagheta în 24 de bucăți și încingeți grătarul.
- Prăjiți pâinea până se rumenețte pe ambele părți.
- Se întinde brânză gorgonzola pe fiecare felie de pâine și se așează un strat de pere.
- Se montează bruschetele pe un platou și se stropesc cu sosul păstrat.
- Presărați deasupra un strop de muștar și frunze de creson.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu