Home » Aperitive, salate, sosuri » Crostini cu pere și gorgonzola
Aperitive, salate, sosuri

Crostini cu pere și gorgonzola

Aperitive aspectuoase și gustoase. Crostini cu pere și gorgonzola.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 8-12

Ingrediente:

  • 2 pere mici, cu tot cu coajă
  • 2 linguri miere de albine
  • 150 ml vin roșu
  • 150 ml vin de Porto
  • 1 baghetă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 g gorgonzola
  • muștar
  • creson

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați perele în jumătate, îndepărtați cotorul și feliați fiecare bucată.
  2. Plasați bucățile de pere într-un vas împreună cu mierea de albine, vinul de Porto și vinul roșu.
  3. Gătiți timp de 5-10 minute până când perele devin moi.
  4. Transferați perele într-o sită și lăsați-le să se scurgă.
  5. Reduceți lichidul până va avea consistența mierei, acest lucru va dura în jur de 10-12 minute.
  6. Turnați siropul obținut într-un mic castron și lăsați-l deoparte cât timp vă ocupați de bruschete.
  7. Tăiați bagheta în 24 de bucăți și încingeți grătarul.
  8. Prăjiți pâinea până se rumenețte pe ambele părți.
  9. Se întinde brânză gorgonzola pe fiecare felie de pâine și se așează un strat de pere.
  10. Se montează bruschetele pe un platou și se stropesc cu sosul păstrat.
  11. Presărați deasupra un strop de muștar și frunze de creson.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.