Home » Aperitive, salate, sosuri » Crostini cu piure de mazăre
Aperitive, salate, sosuri

Crostini cu piure de mazăre

Ce mai pregătim când avem musafiri? Începem cu crostini și unele chiar spectaculoase, cu mazăre.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Crostini cu mazăre

Ingrediente:

  • 200 g fasole păstăi
  • 400 g mazăre congelată
  • 85 g unt
  • 100 g iaurt natural
  • câteva frunze de mentă
  • 1 pâine ciabatta, feliată
  • 1 legătură mărar, tocat
  • 140 g ridiche, feliată subțire
  • 85 g brânză pecorino
  • ulei de măsline

Modalitate de preparare:

  1. Gătiți fasolea într-o oală cu apă pentur 4 minute, doar până când devin moi.
  2. Scurgeți fasolea sub jet de apă rece, clătiți-o și lăsați-o deoparte.
  3. În aceeași tigaie, prăjiți mazărea în jumătate din cantitatea de unt.
  4. Lăsați-o să se răcească apoi treceți-o prin blender împreună cu menta, iaurtul și condimentele până la omogenizare.
  5. Se topește restul de unt într-o tigaie și adăugați mărarul.
  6. Stropiți cu acest amestec feliile de pâine.
  7. Asezați pâinea într-o tavă și coaceți timp de 10-12 minute la 180 de grade, până când pâinea este crocantă și aurie.
  8. Întindeți pe fiecare felie piure de mazăre și garnisiți cu fasole păstăi și ridiche feliată.
  9. Radeți brânză pe deasupra și stropiți cu ulei de măsline.

Iată cum masa a prins culoare cu aceste crostini cu mazăre.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.