Ce mai pregătim când avem musafiri? Începem cu crostini și unele chiar spectaculoase, cu mazăre.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Crostini cu mazăre
Ingrediente:
- 200 g fasole păstăi
- 400 g mazăre congelată
- 85 g unt
- 100 g iaurt natural
- câteva frunze de mentă
- 1 pâine ciabatta, feliată
- 1 legătură mărar, tocat
- 140 g ridiche, feliată subțire
- 85 g brânză pecorino
- ulei de măsline
Modalitate de preparare:
- Gătiți fasolea într-o oală cu apă pentur 4 minute, doar până când devin moi.
- Scurgeți fasolea sub jet de apă rece, clătiți-o și lăsați-o deoparte.
- În aceeași tigaie, prăjiți mazărea în jumătate din cantitatea de unt.
- Lăsați-o să se răcească apoi treceți-o prin blender împreună cu menta, iaurtul și condimentele până la omogenizare.
- Se topește restul de unt într-o tigaie și adăugați mărarul.
- Stropiți cu acest amestec feliile de pâine.
- Asezați pâinea într-o tavă și coaceți timp de 10-12 minute la 180 de grade, până când pâinea este crocantă și aurie.
- Întindeți pe fiecare felie piure de mazăre și garnisiți cu fasole păstăi și ridiche feliată.
- Radeți brânză pe deasupra și stropiți cu ulei de măsline.
Iată cum masa a prins culoare cu aceste crostini cu mazăre.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu