Home » Deserturi & băuturi » Crumble cu căpșune și rubarbă
Deserturi & băuturi

Crumble cu căpșune și rubarbă

Desertul familiei, gustos, aromat și echilibrat.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 200 g rubarbă coaptă
  • 250 g căpșune, tăiate în jumătate
  • 85 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 25 g migdale
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 2 pumni semințe de pin

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 200 de grade.
  2. Combinați rubarba coaptă în prelabil (merge și proaspătă) cu căpșunele.
  3. Plasați-le într-un vas termorezistent și gătiți-le pentru 15 minute, acoperite.
  4. Îndepărtați folia și coaceți pentru încă 5 minute.
  5. Mutați fructele cu o cantitate generoasă de suc lăsat de acestea, într-un vas cu diametrul de 25 X 18 X 5 cm.
  6. Amestecați făina cu zahărul și migdalele măcinate.
  7. Adăugați untul și amestecați pentru a obșine un amstec consistent.
  8. Încorporați coaja de portocală.
  9. Distribuiți amestecul peste fructe, apoi presărați la final nucile de pin.
  10. Introduceți vasul în cuptor pentru 25 de minute.
  11. Serviți ca atare sau însoțit de cremă de vanilie.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.