Desertul familiei, gustos, aromat și echilibrat.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 200 g rubarbă coaptă
- 250 g căpșune, tăiate în jumătate
- 85 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 25 g migdale
- 50 g unt la temperatura camerei
- coaja rasă de la 1 portocală
- 2 pumni semințe de pin
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 200 de grade.
- Combinați rubarba coaptă în prelabil (merge și proaspătă) cu căpșunele.
- Plasați-le într-un vas termorezistent și gătiți-le pentru 15 minute, acoperite.
- Îndepărtați folia și coaceți pentru încă 5 minute.
- Mutați fructele cu o cantitate generoasă de suc lăsat de acestea, într-un vas cu diametrul de 25 X 18 X 5 cm.
- Amestecați făina cu zahărul și migdalele măcinate.
- Adăugați untul și amestecați pentru a obșine un amstec consistent.
- Încorporați coaja de portocală.
- Distribuiți amestecul peste fructe, apoi presărați la final nucile de pin.
- Introduceți vasul în cuptor pentru 25 de minute.
- Serviți ca atare sau însoțit de cremă de vanilie.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu