- Clătiți fasolea înmuiată pe timul nopții, apoi transferați-o într-o oală mai mare cu o cantinate suficientă de apă.
- Aduceți în punctul de fierbere și lăsați-o la foc domol pentru aproximativ 1 oră.
- Când este gata scurgeți-o bine de excesul de lichid.
- Încingeți uleiul de măsline într-o oală mare și adăugați ceapa tocată.
- Căliți la foc mic pentru 10 minute.
- Adăugați pe rând usturoiul, ardeiul roșu, pasta de roșii, vinul ab și supa de legume.
- Aduceți ăn punctul de fierbere, lăsați focul la mic și oala neacoperită pentru 20 de minute.
- Adăugați dovleacul și fierbeți pentru încă 20 de minute.
- Condimentați după gust.
- Încingeți cuptorul la 180 de grade și adăugați fasolea în amestecul de legume.
- Transferați compoziția într-un vas termorezistent de o capacitate de 2,5 l sau două vase mai mici.
- Amestecați ingredientele pentru crustă plus cele 2 linguri de ulei rămase.
- Presărați amestecul peste compoziție și coaceți pentru 30 de minute.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 350 g fasole uscată, înmuiată în apă pe timpul nopții
- 4 linguri ulei măsline
- 2 cepe
- 4 căței usturoi, tocați mărunt
- 1-2 ardei roșii, curățați de semințe și tocați mărunt
- 700 g bulion de roșii ( passata )
- 425 ml vin alb
- 425 ml zeamă supă legume
- 700 g dovleac, curățat de semințe și tăiat în cuburi
Pentru crustă:
- 50 g pesmet
- 25 g nuci măcinate
- 1 lingură rozmarin tocat
- 4 linguri pătrunjel tocat
Crumble cu surprize, cu dovleac și fasole. Sună a ceva interesant pentru o masă în familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu