Home » Crumble cu smochine

Crumble cu smochine

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-un bol amestecați făina cu untul și frământați cu mâinile până când capătă o consistență nisipoasă.
  3. Adăugați zahărul pudră și 1/2 linguriță ghimbir, amestecați și lăsați deoparte.
  4. În 4 vase termorezistente, așezați perele pe margine, lăsând un mic orificiu în centru pentru a așeza smochinele.
  5. Presărați zahăr brun și ghimbir.
  6. Așezați smochinele în centru și presărați aluatul nisipos.
  7. Aplatizați ușor cu lingura și introduceți vasele în cutor pentru 30 de minute.
  8. Serviți desertul cald cu o linguriță de mascarpone deasupra. 

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

crumble_smochine.jpg

  • 2 pere, feliate
  • 4 smochine
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 2 degete ghimbir, tocat mărunt
  • 80 g făină
  • 40 g unt
  • 40 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriță ghimbir 
  • 4 lingurițe mascarpone
Vai ce combinație, ce desert, ce aromă! Smochine, pere și ghimbir, un desert irezistibil.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.