- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Într-un bol amestecați făina cu untul și frământați cu mâinile până când capătă o consistență nisipoasă.
- Adăugați zahărul pudră și 1/2 linguriță ghimbir, amestecați și lăsați deoparte.
- În 4 vase termorezistente, așezați perele pe margine, lăsând un mic orificiu în centru pentru a așeza smochinele.
- Presărați zahăr brun și ghimbir.
- Așezați smochinele în centru și presărați aluatul nisipos.
- Aplatizați ușor cu lingura și introduceți vasele în cutor pentru 30 de minute.
- Serviți desertul cald cu o linguriță de mascarpone deasupra.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 2 pere, feliate
- 4 smochine
- 2 lingurițe zahăr brun
- 2 degete ghimbir, tocat mărunt
- 80 g făină
- 40 g unt
- 40 g zahăr pudră
- 1/2 linguriță ghimbir
- 4 lingurițe mascarpone
Vai ce combinație, ce desert, ce aromă! Smochine, pere și ghimbir, un desert irezistibil.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu