- Topiți două linguri de unt într-o tigaie, iar restul tăiați-l bucăți și lăsați-l la frigider.
- Adăugați în tigaie prazul, morcovii, păstârnacul și țelina împreună cu un strop de apă.
- Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă pentru 10-15 minute, amestecând când și când. Mențineți pe foc până când legumele încep să se înmoaie.
- Adăugați 2 linguri de făină și încorporați supa de pui amestecând continuu.
- Acoperiți din nou vasul și lăsați la foc domol pentru încă 20 de minute.
- Încingeți cuptorul la 220 de grade.
- Adăugați șunca într-un vas termorezistent împreună cu 2 linguri de smântână și piper.
- Într-un castron combinați restul cantității de unt și făină.
- Amestecați cu degetele pentru a obține un aluat sfărâmicios.
- Adăugați legumele peste șuncă.
- Stropiți cu restul cantității de smântână și la final acoperiți cu amestecul de unt și făină.
- Introduceți vasul în cuptor pentru 35-40 de minute, timp în care se va forma o crustă aurie.
- Serviți preparatul cald.
Poza principala
- 100 g unt
- 2 fire praz, tocat
- 3 morcovi, tocați
- 3 păstârnaci, tocați
- 1/2 țelină, tocată
- 200 g făină
- 500 ml supă pui
- 400 g șuncă fiartă, feliată
- 200 g smântână cu conținut scăzut de grăsime
- 2 linguri muștar boabe
Legume și șuncă într-o combinație cremoasă cu smântână, acoperite de o crustă crocantă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu