Crumble cu sunca si legume

  1. Topiți două linguri de unt într-o tigaie, iar restul tăiați-l bucăți și lăsați-l la frigider.
  2. Adăugați în tigaie prazul, morcovii, păstârnacul și țelina împreună cu un strop de apă.
  3. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă pentru 10-15 minute, amestecând când și când. Mențineți pe foc până când legumele încep să se înmoaie.
  4. Adăugați 2 linguri de făină și încorporați supa de pui amestecând continuu.
  5. Acoperiți din nou vasul și lăsați la foc domol pentru încă 20 de minute.
  6. Încingeți cuptorul la 220 de grade.
  7. Adăugați șunca într-un vas termorezistent împreună cu 2 linguri de smântână și piper.
  8. Într-un castron combinați restul cantității de unt și făină.
  9. Amestecați cu degetele pentru a obține un aluat sfărâmicios.
  10. Adăugați legumele peste șuncă.
  11. Stropiți cu restul cantității de smântână și la final acoperiți cu amestecul de unt și făină.
  12. Introduceți vasul în cuptor pentru 35-40 de minute, timp în care se va forma o crustă aurie.
  13. Serviți preparatul cald. 
Poza principala

crumble_cu_sunca_si_legume.jpg

  • 100 g unt
  • 2 fire praz, tocat
  • 3 morcovi, tocați
  • 3  păstârnaci, tocați
  • 1/2 țelină, tocată
  • 200 g făină
  • 500 ml supă pui
  • 400 g șuncă fiartă, feliată
  • 200 g smântână cu conținut scăzut de grăsime
  • 2 linguri muștar boabe
Legume și șuncă într-o combinație cremoasă cu smântână, acoperite de o crustă crocantă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE