1. Încinge cuptorul la 210°C.
2. Spală şi curăţă ardeii de seminţe şi membranele albe.
3. Mărunţeşte piperul din cuţit şi amestecă cu brânza.
4. Decojeşte şi toacă ceapa mărunt.
5. Umple jumătăţile de ardei cu amestecul de brânză şi piper. Adaugă ceapa tocată. Stropeşte cu ulei de măsline.
6. Unge o zavă termorezistentă cu ulei şi aşază ardeii. Toarnă două pahare cu apă în tavă. Coace 35 de minute
7. Decorează cu rozmarin la momentul servirii. Serveşte cald.
Știai? Ardeiul umplut nu este nici pe departe un fel de mâncare românesc, aşa cum probabil credeai. Alături de alte feluri ce reprezintă „umpluturi“, se spune că îşi are originile în gastronomia arabă, unde sunt preferaţi în varianta ardei umpluţi cu carne sau cu orez şi condimentaţi cu mentă sau mărar.
7 ardei graşi
500 g de brânză feta
3 cepe roşii
rozmarin
ulei de măsline
mix de piper
Adaugă comentariu