1.Curăţă şi spală bine cartofii, apoi dă-i pe răzătoarea mare, într-un castron încăpător. Adaugă ouăle, sare şi piper după gust. Amestecă bine, chiar cu mâna, să se cuprindă toţi cartofii de ou.
2.Încinge cuptorul. Pune puţin ulei într-o tigaie şi toarnă compoziţia de cartofi. Amestecă şi lasă pe foc câteva minute până se înmoaie puţin cartofii. Tapetează acum o tavă cu hârtie de copt şi pune câte o lingură de cartofi din loc în loc.
3.Aplatizează-le puţin, să fie ca un burger şi lasă-le la foc mic cam o oră. Între timp, fierbe puţin fasolea verde, apoi soteaz-o în uleiul de măsline împreună cu dovleceii tăiaţi bastonaşe.
4.Dacă ai sparanghel proaspăt, fierbe-l şi pe el în apă cu sare timp de 10-15 minute. Scoate fascolea şi sparanghelul în strecurătoare, să se scurgă, apoi fă bucheţele pe care le împachetezi în şuncă şi prosciutto.
5.Bucheţelele de dovlecei le legi cu fire de ceapă. Serveşte împreună, reci sau calde, cu pătrunjel verde deasupra.
Sugestie : Poţi face bucheţele aşa, separat, sau le poţi combina. Dacă sparanghelul ţi se pare scump sau nu-ţi place, îl poţi înlocui cu morcovi tăiaţi bastonaşe şi sotaţi în unt.
250 g fasole verde fideluţă
18 fire de sparanghel (din conservă e foarte bun)
2 dovlecei tineri
6 felii bacon
6 felii prosciutto
1 legătură ceapă verde
ulei de măsline
sare
1 kg de cartofi
2 ouă
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu