1. Dă cartofii pe răzătoarea mare, presară deasupra jumătate din cantitatea de sare, amestecă bine și pune amestecul într-o strecurătoare pentru 20 de minute.
2. Sotează spanacul în uleiul de măsline, presară restul de sare și câte două lingurițe cu praf de usturoi și ceapă. Amestecă și lasă pe foc până se evaporă lichidul (cam 6-8 minute).
3. Scurge cu mâinile cartofii rași și pune-i într-un castron împreună cu piperul, uleiul și restul de pudră de usturoi și ceapă. Amestecă bine.
4. Unge cu puțină grăsime formele de brioșe și tapetează fiecare formă cu amestecul de cartofi rași. Dă la cuptorul încins pentru 15 minute sau până capătă o culoare maronie.
6. Separat, bate ouăle, adaugă un praf de sare și încorporează-le în spanac. Umple apoi cu această compoziție cuiburile de cartofi și dă la cuptor pentru 10-15 minute.
7. Scoate din cuptor și lasă câteva minute înainte de a scoate cuiburile din formă. Servește-le cu plăcere!
Sursa reteta si foto: http://mayihavethatrecipe.com
4 cartofi măricei
400 g spanac opărit și tocat
4 lingurițe cu ulei de măsline
4 ouă mari
1 linguriță cu sare
½ linguriță cu piper
2 ½ linguriță cu pudră de usturoi
2 ½ linguriță cu pudră de ceapă
4 lingurițe cu ulei
Adaugă comentariu