Home » Blog » Condimente fresh din bucătăria ta? Da, se poate…
Blog

Condimente fresh din bucătăria ta? Da, se poate…

Pentru preparate perfect asezonate, ai nevoie de condimente fresh, pe care le poți culege chiar de la fereastra bucătăriei tale.

Pentru a de preparatelor tale o savoare aparte, dar și pentru a duce gătitul pe culmile gustului, poți să încerci să iți cultivi propriile condimente, ierburi sau vegetale. Și nu e nevoie să deții o grădină pentru a face asta; poți face acest lucru chiar în confortul apartamentului tău. Oricine are un spațiu liber cât de mic în casă poate să cultive plante de interior, iar acestea ajută și la o mai bună oxigenare a încăperii în care se află. E drept, este necesară o mică investiție în jardiniere, pământ de flori, un filtru de carbon bun, nutrienți, lumină sau un sistem de cultivare, dar le găsești în magazinele specializate sau le poți achiziționa separat.

Magazinele sunt pline de condimente, dar savoarea lor se mai pierde din cauza faptului că nu sunt întotdeauna proaspete, crescute sau depozitate așa cum trebuie. în plus, multe dintre plantele folosite în bucătărie se regăsesc mai degrabă în varianta uscată, la plic, decât în ghivece sau buchete proaspăt recoltate. Însă mica ta grădină de apartament poate furniza condimente fresh precum salvie, pătrunjel, busuioc, cimbru, mentă, cepșoară, cimbru sau tarhon. Alte mirodenii, care provin din frunze, tulpini, muguri, scoarță, semințe sau fructele unor copaci. Pe măsură ce te deprinzi cu micro-grădinăritul, ai putea să cultivi chiar tu piper, cuișoare, enibahar, nucșoara, ghimbir ori șofran și să le adaugi la fiecare fel de mâncare.

Cele mai multe au nevoie de îngrijire minimă – apă, lumină, căldură moderată – și de puține echipamente specializate. Câteva minute pe zi sau o data la doua zile sunt suficiente pentru majoritatea tipurilor de plante. Însă vei vrea să petreci chiar mai mult timp având grija de noile tale plante, pentru că este o activitate relaxanta și plăcuta pe care o poți face seara, după serviciu, pentru a mai disipa din stresul acumulat peste zi.

 

 

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.