Home » Blog » Cum congelezi fructele pentru sezonul rece
Blog

Cum congelezi fructele pentru sezonul rece

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© dmytromykhailov – Fotolia.com
Vrei sa mananci zmeura in decembrie? Nimic mai simplu!
fotolia_50701743_subscription_xxl.jpg_c_dmytromykhailov_-_fotolia.com_.jpg

Ar fi mare păcat să poți mâncă zmeură doar o lună din întregul an. Și de ce sa nu poți face tartă cu afine și în noiembrie? Există metode prin care poți păstra fructele verii pentru a te bucura de ele și iarna. Noi îți vom arăra niște metode pentru înghețarea, dezghețarea și păstrarea deliciilor tale de vară pentru tot parcursul anului. Dacă iarna e cald în casă, de ce sa nu te bucuri de o înghețată de vanilie peste care ai aruncat 2-3 căpșuni?

 

Înghețarea fructelor

Atunci când vrei să congelezi fructele pentru a le folosi toamna sau iarna, este bine să te orientezi către fructe proaspete și gustoase. Ele trebuie să fie coapte deoarece procesul de înghețare le va păstra exact în starea în care erau în momentul depozitării lor la congelator. Un alt lucru pe care trebuie să îl ții minte este că nu toate fructele se păstrează la fel de bine când sunt congelate. Fructele puțin mai tari (cum ar fi prunele sau piersicile) se păstrează bine, la fel ca fructele individuale (cum ar fi strugurii sau afinele). 

 

Fructele pot fi congelate după ce au fost depozitate în recipiente de plastic sau pungi care pot fi închise. Orice tip de vas ai folosi, trebuie să te asiguri că el se închide foarte bine și că nu lasă umezeala să pătrundă. Nu umple recipientul până la refuz deoarece fructele conțin foarte multă apă și volumul lor se va mări atunci când sunt înghețate. Astfel, ele au nevoie de loc pentru expansiune. De asemenea, notează undeva pe o etichetă lipită pe vas data congelării pentru a putea ști cât au stat fructele respective în congelator. Majoritatea fructelor se congelează cel mai bine pentru o perioadă de maxim 3 luni.

 

Decongelarea fructelor

Pentru a evita fructele prea umede (în termeni mai populari, pentru a nu face terci), scoate fructele din congelator când vrei să le dezgheți și lasă-le în frigider circa 4-6 ore. Unele fructe, cum ar fi zmeura sau strugurii, pot fi consumate imediat după decongelare. 

 

Cum consumi fructele congelate

Fructele congelate pot fi folosite în nenumărate moduri. Le poți folosi pentru a face plăcinte, jeleuri, tarte, băuturi răcoritoare, smoothies sau chiar sosuri pentru diverse preparate pe bază de carne/pește. Le poți folosi exact ca și când ar fi proaspete și ești limitat doar de propria ta imaginație.

 

Uscarea fructelor

Dacă dorești, poți usca anumite fructe, cum ar fi caisele, pentru le folosi și în extra-sezon. Este un proces simplu care nu are nevoie de echipament special și te poți folosi chiar de cuptorul de aragazul tău pentru a grăbi procesul. Trebuie să te asiguri că fructele sunt uscate și bine coapte. Trebuie să ai grijă ca ele să aibă destul aer atunci când le usuci deoarece se pot altera cu ușurință.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.