Home » Cum cureti cuptorul cu microunde

Cum cureti cuptorul cu microunde

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© Africa Studio – Fotolia.com
Cuptorul cu microunde poate fi curatat in doar cateva minute daca stii la ce trucuri sa apelezi.
fotolia_56132716_subscription_xxl.jpg_c_africa_studio_-_fotolia.com_.jpg

Petele de mâncare din cuptorul cu microunde arată urât, miros urât și scad eficiența cuptorului tău cu microunde. Din fericire, cuptorul cu microunde nu este deloc dificil de curățat dacă știi ce trucuri să folosești.

 

Metoda oțetului

Umple un bol cu apă până la jumătate. Adaugă o lingură de oțet alb. Pune bolul în cuptorul cu microunde și pornește-l timp de 5 minute. Dacă ai un cuptor cu o putere foarte mare, 3 minute sunt suficiente. Acest proces va aburi pereții cuptorului și va înmuia petele dificile. După ce ai scos bolul din cuptor, este suficient să ștergi interiorul cu o cârpă puțin umedă sau un burete uscat și să speli farfuria detașabilă din cuptor.

 

Folosirea unei lămâi

Taie o lămâie în 2 și plasează bucățile cu fața în jos, pe o farfurie unde mai adaugi o lingură de apă. Pune farfuria la cuptor timp de 1 minut pentru ca bucățile de lămâie să se încălzească. Folosește prosoape de bucătărie din hârtie pentru a șterge interiorul cuptorului.

 

Detergentul de vase

Folosind un bol compatibil cu cuptorul tău cu microunde, poți curăța acest aparat electrocasnic chiar și cu detergentul tău de vase. Umple acest bol cu apă călduță. Adaugă căteva picături de detergent de vase, în funcție de cât de murdar este interiorul cuptorului tău. Plasează bolul în cuptor pentru 1 minut sau până interiorul cuptorului se umple de aburi. Șterge apoi cu un burete puțin umed.

 

Soluție pentru geamuri

O altă metodă de curățare a cuptorului cu microunde, mai puțin cunoscută, presupune folosirea unei soluții pentru curățat geamurile. Într-un bol, amestecă 2 părți de soluție pentru geamuri și o parte apă călduță. Acest amestec ar trebui să fie suficient pentru a curăța cuptorul cu microunde și în interior și în exterior. Înmoaie un burete curat în soluția de curățat și șterge cuptorul în interior. Scoate părțile mobile din interoirul cuptorului și insistă asupra petelor dificile de grăsime. Trebuie să te asiguri că ai scos cuptorul cu microunde din priză înainte de te apuca de treabă. Acolo unde grăsimea s-a întărit, aplică soluția de curățat pentru 5 minute și lasă petele să se înmoaie.  Asigură-te că ștergi și partea de sus (tot în interior) a cuptorului deoarece mâncarea (mai ales dacă încălzești tocănițe, de exemplu) are tendința de a sări din recipient atunci când o încălzești.

 

După ce interiorul este curat, folosește o cârpă înmuiată în apă caldă pentru a-l curăța complet. Trebuie să fii foarte atent în acest pas deoarece orice reziduu de lichid pentru curățarea geamurilor conține chimicale pe care nu le vrei în mâncarea ta data viitoare când folosești cuptorul. Dacă rămân totuși pete, folosește o cârpă îmbibată în ulei de măsline pentru a le șterge.  Lasă cuptorul să se usuce înainte de a-l folosi. Nu uita de partea exterioară a cuptorului. Din nou, trebuie să ștergi cu o cârpă umedă totul după ce ai curățat cuptorul cu soluție pentru geamuri.

 

În funcție de cât de des folosești cuptorul cu microunde, este posibil să fii nevoit să îl cureți bilunar.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE