Home » Blog » Carnea de curcan: nutrienți, beneficii, sfaturi pentru preparare
Blog

Carnea de curcan: nutrienți, beneficii, sfaturi pentru preparare

carne de curcan

Carnea de curcan este ideală în special pentru persoanele care încearcă să slăbească, fiind deseori inclusă în dietele sărace în grăsimi. În continuare îți vom prezenta unele dintre cele mai importante beneficii ale consumului de carne de curcan, dar și câteva moduri de a o găti.

Comparativ cu carnea de pui, cea de curcan conține mai multe substanțe nutritive. Are un conținut mare de proteine (32 gr de proteine/100 gr carne) și este o sursă bună de seleniu, vitamina B6, niacină, fier, potasiu, fosfos și zinc.

Carnea de curcan – cele mai importante beneficii

Poate reduce nivelul colesterolului „rău”, având cea mai mică cantitate de grăsimi saturate dintre toate tipurile de carne.

Poate crește capacitatea funcției sexuale a bărbațiilor, având proteine care mențin un nivel optim de testosteron.

Poate stimula sistemul imunitar, datorită aminoacidului numit triptofan.

Poate ajuta în procesul de slăbire. Carnea de curcan conține multe proteine, care sunt digerate mai greu de către organism. De aceea, senzația de sațietate se păstrează mai mult timp.

Cum alegi cea mai bună carne de curcan?

În primul rând, evită pe cât posibil carnea procesată precum mezelurile, bacon-ul, crenvuștii, burgerii etc. Aceasta este foarte bogată în sodiu și sunt deseori tratată cu nitriți, care sunt cunoscuți ca fiind cancerigeni.

Este recomandat să alegi carne de curcan provenită de la păsări de țară, crescute la sol, fără a fi îndopate cu antibiotice.

Sfaturi pentru prepararea cărnii de curcan

La cuptor…

Friptura de curcan la cuptor se prepară neacoperită, la o temperatură de 160-170 grade C. O temperatură mai ridicată ar putea să usuce carnea, dar poți lăsa cuptorul mai încins de 200 de grade pentru primele 30 de minute, apoi să reduci temperatura. Nu deschide prea des ușa cuptorului, altfel căldura începe să se piardă, iar procesul ajunge să dureze mai mult.

Pentru a evita ca exteriorul curcanului să devină prea maroniu, o folie de aluminiu poate să acopere friptura spre finalul timpului de rumenire.

Înainte de a tăia și a servi friptura, curcanul trebuie lăsat aproximativ 20 de minute la răcit după ce a fost scos din cuptor.

La tigaie…

Temperatura potrivită pentru a prăji curcanul este 170-180 grade C. Prin urmare, uleiul trebuie preîncălzit la o temperatură mai mare, astfel încât, atunci când carnea este pusă în tigaie și temperatura va scădea, să ajungă la cea potrivită. Timpul de prăjire ideal este de un minut și jumătate pentru fiecare kilogram plus 5 minute de rezervă.

Este recomandat ca temperatura să rămână constantă pe parcursul procesului de prăjire.

Curcanul este gata atunci când carnea capătă o culoare maronie. Încearcă să scurgi de ulei curcanul după ce îl scoți din tigaie prin menținerea lui deasupra recipientului cu ajutorul unei furculițe.

Un termometru pentru carne este ideal pentru a verifica dacă pasărea este prăjită și în interior. Înainte de a-l taia, lasă-l timp de 15 minute pe un platou, împachetat în folie de aluminiu, timp în care sucul și aroma vor reintra în carne.

Încearcă rețetele eCuisine:

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE