Cum poţi să foloseşti whisky-ul în bucate

Sursa
RomaniaLibera.ro
Aroma subtilă, dulceagă şi uşor caramelizată a whisky-ului poate face diferenţa între o mâncare bună şi una gustoasă. Adăugaţi puţin whisky peste carnea de vită sau ciupercile cu sos, dar şi în prăjituri sau fructe caramelizate pentru o aromă specială.
lynne_tolley_mica.jpg

 

Una din zonele în care se găteşte cu mult alcool şi, în special, whisky este sudul Statelor Unite. Secretul bucatelor din sud stă în îmbinarea discretă dintre aromele dulci şi cele acrişoare, explică Lynne Tolley, autoare de cărţi de bucate cu whisky.

Americanii din sud preferă reţetele simple, care se fac repede şi sunt hrănitoare, folosind alimente din propria grădină. Ei consumă multă carne de vită, legume proaspete, pâine de porumb şi turtiţe, nuci pecan, piersici şi alte fructe specifice zonei. Din bucătăriile lor nu lipseşte însă niciodată o sticlă de whisky.

Europenii sunt obişnuiţi să gătească cu vin şi bere, dar rareori se gândesc să folosească whisky la mâncăruri. Acesta este însă un ingredient grozav, care poate înlocui, de exemplu, esenţa de vanilie în prăjiturile făcute în casă, precum şarlota sau crema de caramel, sau poate fi adăugat în frişca sau crema cu care se ornează prăjiturile pentru o da o aromă specială“, spune autoarea Lynne Tolley, care este şi degustătoare de whisky. 

 

Doar trei linguri de whisky la o prăjitură

Gurmanzii trebuie totuşi să ¬folosească cu moderaţie whisky-ul la reţetele de prăjituri, avertizează experta de origine americană. Nu există riscul de a provoca o beţie, dar poate tăia frişca sau crema.

„Este indicat să se folosească doar trei-patru linguri de whi¬sky la o prăjitură şi astfel toată lumea, inclusiv copiii, pot savura o bucată fără riscul de a deveni ameţiţi“, este sfatul lui Lynne Tolley.

Citeşte mai multe şi află reţete delicioase cu whisky de pe romanialibera.ro 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE