
Otetul de vin alb se potriveste de minune cu ierburi delicate, precum tarhonul sau mararul, in timp ce otetul de mere este perfect in combinatie cu ierburi puternic aromate ca busuiocul si salvia. Otetul cu ierburi va oferi un plus de complexitate salatelor sau sosurilor. Sosul Hollandaise, spre exemplu, se pregateste cel mai bine cu otet cu tarhon. In plus, daca va achizitionati cateva sticlute dragute din magazinele de profil, puteti decora rafturile cu minunatele recipiente cu ierburi.
Iata cat de simplu este sa il preparati:
1. Spalati ierburile si tamponati-le usor cu un servet de bucatarie curat.
2. Puneti ierburile in recipiente sterilizate, apoi turnati otet cat sa le acopere.
3. Tineti-le intr-un loc intunecat pentru 3 saptamani pentru a permite infuzarea aromelor. Daca doriti o aroma mai puternica, inlocuiti ierburile cu unele proaspete.
4. Transferati otetul cu ierburi in sticlute pentru servire. Sticlutele trebuie sa aiba neaparat un dop care se inchide etans.
Adaugă comentariu