Home » Blog » Cum sa prepari cele mai delicioase negrese
Blog Deserturi & băuturi

Cum sa prepari cele mai delicioase negrese

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Negresele sunt un desert clasic, care nu trebuie să lipsească din reţetarul tău. Iată de ce trebuie să ţii cont pentru a le prepara ca la carte!
cum_sa_prepari_cele_mai_delicioase_negrese.jpg

Negresele şi brownies, numite şi „negrese americane”, sunt sinonime pentru multă lume. Deşi foarte asemănătoare ca aspect şi gust, ele difera totuşi în ceea ce priveşte textura: negresele româneşti sunt pufoase, nu atât de fragede şi lipicioase ca negresele americane, care sunt cremoase, umede şi se lipesc de cerul gurii. 

 

Negresele se prepară cu pudră de cacao, brownies cu cacao + ciocolată topită. Dar acestea sunt mici detalii „tehnice”… până la urmă, fie că prepari negresa doar cu cacao, fie că adaugi şi ciocolată în ea, rezultatul va fi acelaşi: un desert decadent cu miez moale şi aromă bogată de ciocolată.

 

Cel mai important lucru de reţinut atunci când prepari negrese este să nu le coci cu niciun minut prea mult, pentru că blatul va deveni uscat. Cu 5-10 minute înainte să se scurgă timpul de coacere specificat în reţetă, fă testul scobitorii: dacă scobitoarea iese uscată, opreşte coacerea; dacă iese umedă, e de bine.

 

Repetă testul până observi că scobitoarea iese uşor umedă, dar cu urme de aluat pe ea. Timpul de coacere este orientativ; pentru a nu te trezi cu o prăjitură uscată, verifică starea blatului încă dinainte să se scurgă timpul specificat în reţetă!

 

Sfaturi pentru un desert fără surprize neplăcute

 

Pentru a obţine un blat cremos, lasă untul, ouăle şi ciocolata să ajungă la temperatura camerei. De asemenea, după ce ai topit ciocolata, las-o să se răcorească, altfel rişti să ţi se taie untul sau să transformi ouăle în omletă.

 

Nu exagera cu amestecatul ingredientelor. Amestecă-le doar cât să se îmbine bine şi nu bate compoziţia prea mult după ce ai adăugat ouăle în ea.

 

Întotdeauna unge tava cu unt (sau tapeteaz-o cu făină) chiar dacă reţeta nu specifică asta. Poţi acoperi fundul şi pereţii tăvii cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, pentru a fi 100% sigură că negresa nu se va lipi de tavă. În plus, astfel îţi va fi mai uşor să scoţi prăjitura din tavă: apuci marginile hârtiei, răstorni blatul pe un platou şi dezlipeşti hârtia de pe el.

 

Un alt truc care îmbunătăţeşte textura negreselor este să pui compoziţia în tavă şi să o ţii la frigider pentru câteva ore (sau chiar peste noapte) înainte de a o da la cuptor.

 

Trucuri simple pentru a găti cel mai delicios cheesecake

 

Negresele se coc în jur de 20-30 de minute, la temperatură medie spre mică (170-180 grade Celsius).

 

La fel ca şi brioşele, negresele continuă să se coacă şi după ce le scoţi de la cuptor, de aceea nu trebuie să scoţi blatul din tavă decât după răcirea completă. Tot atunci poţi începe să îl tai în pătrăţele.

 

Dacă blatul este mai subţire (pentru că tavă în care l-ai pus e mare), timpul de coacere trebuie redus la maxim 15 minute, altfel negresele vor ieşi uscate. Cel mai sigur e să foloseşti o tavă mai mică, pentru ca blatul să fie destul de gros.

 

După ce tai blatul, pune negresele într-o cutie ermetică. Dacă prăjitura conţine ingrediente perisabile, precum smântână sau cremă de brânză, păstreaz-o la frigider, dar nu mai mult de cinci zile. La temperatura camerei, negresele rezistă trei-patru zile.

 

Iată câteva reţete delicioase de negrese pe care trebuie să le încerci:

Negresă de post cu ciocolată neagră

Negresă cu alune

Negresă cu fructe şi mascarpone

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE