Home » Deserturi & băuturi » Cum să-ți faci „Boba” acasă
Deserturi & băuturi

Cum să-ți faci „Boba” acasă

Bubble Tea sau pe scurt, „boba” este cea mai recentă băutură la modă care a luat lumea cu asalt. Toată lumea o iubește, dar te asigur că ți-o poți prepara și acasă, iar șansele să-ți iasă și mai bună sunt fooooarte mari.

Perlele de tapioca sunt oarecum noi în zona noastră, dar sunt tradiționale în Taiwan, unde se foloseau încă din anii 80. Boabele gelatinoase de tapioca pe care le sorbi cu nesaț prin paiul supradimensionat, sunt, de fapt, chiar bune pentru sănătate, ceea ce face ca băutura să fie în zona ”safe” (dacă nu cumva se face exces de zahăr în combinație).

Mineralele din tapioca pot oferi beneficii importante pentru sănătate: calciul este important pentru menținerea oaselor puternice și prevenirea dezvoltării osteoporozei. Tapioca conține și fier, un mineral esențial de care avem nevoie pentru a ajuta la transportul oxigenului în organism. Tapioca nu conține grăsimi saturate, deci poți consuma o boba specială chiar și atunci când ții dietă, folosind ceai verde și lapte degresat sau vegetal. Iată cum se prepară rețeta clasică, dar și ce alte combinații mai poți încerca.

Milk Bubble Tea, rețeta clasică

INGREDIENTE:

  • 50 g perle negre de tapioca (le găsești în magazinele asiatice, la plicuri de 200 g)
  • 2 linguri zahăr
  • 2 plicuri ceai verde
  • 100 ml frișcă sau cremă de cocos (pentru varianta vegetală)
  • apă

MOD DE PREPARARE:

Pune zahărul cu o linguriță de apă într-un ibric mai mare pe foc și topește-l până devine auriu închis, apoi toarnă ușor 200 ml  de apă, pentru a dizolva caramelul. Adaugă perlele și fierbe-le 10 minute, apoi pune-le deoparte. Între timp, prepară ceaiul verde (sau orice altă aromă preferi) cu apă fierbinte. Împarte perlele în două recipiente mari, toarnă ceaiul  răcit și apoi frișca. Poți adăuga puțină miere dacă vrei boba mai dulce, apoi adaugă gheață. Bubble tea se poate, însă, consuma, atât rece, cât și cald.

Alte combinații

Băuturile cu bule fac furori mai ales vara, iar variantele sunt nelimitate. Există Bubble-shop-uri care oferă o gamă largă de băuturi cu perle de tapioca, de la limonade cu piureuri de fructe și până la cafea cu boabe de tapioca. Rețeta, este în mare aceeași: fierbi perlele în sirop de zahăr, apoi adaugi orice-ți trece prin cap, de la fresh de portocale, limonadă, piure de căpșuni și suc de mere, banane cu căpșuni sau o variantă de Pina Colada cu bule.

Număr de porții: 2

Foto: Pexels/Pixabay

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.