Home » Cum se confiaza fructele acasa

Cum se confiaza fructele acasa

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© Viktor – Fotolia.com
Desi este un proces care necesita multa rabdare, oricine poate confia fructe simplu si ieftin!
fructe_confiate__fotolia_50505470_subscription_xl-c_viktor_-_fotolia.com_.jpg

Fructele confiate sunt un desert fabulos pentru oamenii din întreaga lume. A confia fructele presupune a le fierbe într-un sirop de zahăr. Atenție însă, confierea fructelor nu este tot una cu transformarea lor în dulceață. Fructele confiate din comerț însă, sunt destul de nocive deoarece se adaugă cantități exagerate de zahăr și conțin și coloranți artificiali. Dacă înveți cum se confiază fructele acasă vei putea evita acele „bombe calorice” din comerț, pe care le recunoști după nuanțele aprinse.

Fructele confiate făcute de tine vor avea niște culori mai palide, dar vor fi mai sănătoase iar aromele mai intense. Deși consumul frecvent de zahăr nu este recomandat de specialiști, este mult mai bine să consumăm fructe confiate decât bomboane. Fructele conțin o serie de minerale și de vitamine, precum și fibre care ne ajută la digestie.

În cele ce urmează, îți vom prezenta o metodă de confiere a cojilor de portocale.

Ingrediente necesare

Vei avea nevoie de:

• 1 kg coajă de portocală

• 1,5 kg zahăr

• 1,5 litri de apă.

Mod de preparare

Trebuie să ții cont de faptul că procesul de confiere al fructelor necesită timp și răbdare. În funcție de preferințe, poți tăia coaja de portocală în fâșii subțiri sau poți avea bucăți mari de coajă. Aceste coji trebuie ținute aproximativ 3 zile în apă rece, cu mențiunea că apa trebuie schimbată de 3 ori în fiecare zi. După aceste 3 zile, scurgeți cojile de portocale și fierbeți-le până la punctul de înmuiere. Apoi, va fi nevoie de o nouă scurgere și de 2 ore în apă rece. 

Umpleți apoi pumnii cu coji sau fâșii de coji de portocale și stoarceți excesul de apă folosind ambele mâini. Folosind o cratiță de care nu se lipsește mâncarea, puneți cojile de portocale, peste care turnați un sirop compus din 1,5 litri de apă și cam 1 kg de zahăr. Cojile combinate cu acest sirop au nevoie de 3 clocote, după care puteți opri focul și le lăsați așa peste noapte. 

Siropul este folosit din nou prin scurgerea sa într-un vas separat și clocotirea compoziției unde trebuie să adăugați alte 200 de grame de zahăr. Siropul obținut acum se varsă din nou peste cojile de portocale pentru un nou clocot. Cum am menționat și mai sus, acest proces consumă mult timp, iar această operațiune trebuie repetată de 4 ori, fără a adăuga zahăr însă. A patra oară când repetați această operațiune, puteți adăuga și restul de zahăr (300 de grame). Siropul trebuie să se lege cum se leagă în cazul dulcețurilor.

Compoziția trebuie turnată în borcane cât este caldă, iar recipientele trebuiesc închise ermetic.

Mai puteți confia pere, coajă de lâmăie, caise și alte fructe delicioase, cu mențiunea că veți avea mereu nevoie de foartă multă răbdare. Aceste fructe pot fi consumate simplu sau pot fi adăgate în tarte, torturi, prăjituri, sau chiar ca topping pentru înghețată sau brioșe. 

Facebook Comments