1. Preincalziti cuptotul la 180°.
2. Puneti cupele din hartie pentru cupcake intr-o tava de copt briose.
3. Amestecati faina, praful de copt si sarea si lasati compozitia deoparte.
4. Bateti ouale intr-un bol folosind un batator electric sau manual pana cand amestecul devine spumos. Adaugati o treime din zahar, treptat, si bateti pana cand amestecul devine omogen. Continuati sa bateti pana cand zaharul s-a dizolvat.
5. Adaugati untul topit si esenta de vanilie in amestecul de faina, praf de copt si sare pana cand compozitia se incheaga bine. Umpleti formele de cupcake pana la o treime. Coaceti timp de 12 sau 15 minute sau pana in momentul in care sunt gata, apoi puneti-le la racit.
6. Bateti frisca si zaharul pudra folosind un batator electric sau manual. Puneti amestecul intr-un tub si decorati peste prajiturile racite. Apoi adaugati ciocolata topita in centru.
500 g (2 cani) faina
15 g (1 lingura) praf de copt
sare
3 oua
250 g (1 cana) zahar
30 ml (2 linguri) unt topit
5 ml (1 lingura) esenta de vanilie
Topping (optional)
250 ml (1 cana) frisca proaspata
30 g (2 linguri) zahar pudra
100 g (1 bucatica) ciocolata topita
Adaugă comentariu