1.Mixăm untul moale cu făina, albuşurile nebătute, cacaua, zahărul pudră şi sare până obţinem un aluat cremos.
2.Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt pe care trasăm, cu ajutorul unei cupe de 10 cm diametru, două cercuri. Aşezăm în centrul fiecărui cerc o lingură cu aluat şi îl întindem în strat subţire. Coacem la cuptor, la 180 grade, cinci minute. Coacem doar câte două cercule-te deodată, deoarece după coacere trebuie să le manevrăm foarte rapid.
3.Le scoatem şi cu o paletă le desprindem de pe hârtie şi le aşezăm pe un pahar întors cu fundul în sus uns cu ulei. Le modelam cât sunt calde, presărându-le uşor cu mâna şi apoi le lăsăm să se răcească după care le desprindem cu grijă de pe pahar.
4.Separat, mixăm mascarponele cu două linguri cu sirop de cireşe. Încorporează apoi frişca bătută cu zahărul vanilat. Umplem fiecare cupă cu crema de mascarpone şi decorăm cu puţină ciocolată rasă şi câte o cireaşă confiată.
Pentru aluat
50 g unt
40 g făină
50 g albuşuri
Ai nevoie de 1 albuș și jumătate.
50 g zahăr pudră
1 lingură cu cacao
sare
Pentru umplutură
200 g mascarpone
200 g frişcă
2 linguri cu sirop de cireşe
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
Adaugă comentariu