1. Da morcovul pe razatoarea fina, toarna suc de lamâie proaspat și ulei de masline dupa gust. Pune un praf de sare și fulgi de chili pisați în mojar. Amesteca și lasa la rece minimum 30 de minute, ca sa se întrepatrunda aromele.
2. Taie frunzele de spanac daca sunt mari, stropește-le cu ulei de masline și puțina zeama de lamâie. Pune sare și amesteca. Taie ceapa julien cât mai subțire și adauga foarte puțin oțet de mere (sau de vin alb) și sare.
3. Tapeteaza patru castronele cu folie alimentara. Așaza la baza un strat de salata de morcov, unul de ceapa și altul de spanac. Repeta succesiunea. Acopera cu folie și da la rece.
4. În momentul servirii, rastoarna castronelul pe o farfurie întinsa ca sa îndepartezi folia, presara deasupra „cupolei” semințe de susan trase la tigaie.
SUGESTIE. Pentru un plus de gust, adauga în salata de spanac câteva roșii cherry și puțin parmezan!
5 morcovi
300 g spanac
1 ceapă roșie mare (sau doua mici)
suc de lamâie
ulei de masline
seminte de susan
chilli
otet de mere
sare
Adaugă comentariu