Home » Cura cu apă distilată

Cura cu apă distilată

Text
Lidia Năstase
Sursa
revista Sănătatea de azi
Foto
vladimirfloyd/fotolia
Unii terapeuții recomandă un tratament cu apă distilată cel puțin o dată pe an pentru eliminarea toxinelor din organism.
fotolia_61349496_subscription_xxl.jpg_c_vladimirfloyd_-_fotolia.com_.jpg

Apa distilată este pură din punct de vedere chimic, fiindcă nu conține minerale sau microorganisme. Ea are calitatea de a se încărca ușor cu deșeurile pe care le întâlnește în drumul ei: se comportă ca un burete și atrage, prin procedeul numit osmoză, o parte din substanțele nocive. Printr-o astfel de cură cu apă distilată, corpul se debarasează mai ușor de încărcătura toxică, de care oricum încearcă să scape prin toate mijloacele, fiindcă, spun specialiștii, deșeurile sunt mai prost fixate în țesuturi decât substanțele utile. Iată ce trebuie să faci pentru procesul de purificare!

Proprietăți

În condițiile ritmului de viață modern, alimentației nepotrivite și mediului poluat, sângele se contaminează și tocmai de aceea are nevoie de purificare. Există o singură cale de spălare a sângelui, spune dr. Otoman Hanish, cel care a popularizat această metodă la începutul secolului al XX-lea, și anume prin apa nediluată, distilată, lipsită de orice organism viu sau chimicale. Această apă moartă, ce se obține prin condensarea vaporilor într-un alambic, pune presiune asupra mineralelor și acizilor ce formează trombusuri și îngreunează circulația sangvină, împingând în afara sistemului cantități mari de impurități vinovate de numeroase boli.

Procedeu personalizat

Cura trebuie întotdeauna individualizată. O poți urma fie treptat, fie rapid, folosind apă călduță sau rece, în funcție de temperamentul pe care îl ai și de condiția fizică. De exemplu, pentru probleme nervoase și hepatice, apa ar trebui să fie destul de caldă. Ideea de bază este să obții presiunea necesară pentru a fi sigură că rezultă două pahare cu apă distilată. În total, vei bea zilnic în jur de 3 litri. Cura e ușor de urmat dacă întreaga cantitate este consumată după cum urmează:

1.La trezire, bea două pahare încet și în ritm constant.

2.Bea alte două pahare la scurt timp după micul dejun.

3.După 30 de minute, bea încă două pahare.

4.Cu 30 de minute înainte de masa de prânz, bea alte două pahare. 

5.Bea două pahare la trei ore după prânz.

6.Alte două pahare trebuie băute cu 30 de minute înainte de cină.

7.Bea două pahare seara, cu puțin timp înainte de culcare.

Așadar, principiul este să bei câte două pahare de șapte ori pe zi. Este însă importantă o precizare: organismul are nevoie să se obișnuiască. Pentru asta, e nevoie să nu bei toată apa deodată, ci mărește cantitatea treptat, în fiecare zi, fiindcă tratamentul este eficient și în doze mici.

Efecte

Așa cum un debit mare de apă curăță albia unui râu, deșeurile din corp sunt eliminate cu ajutorul apei distilate. În timpul curei, poți să mănânci ca de obicei, dar apetitul e posibil să scadă din cauza cantității de apă consumate. În funcție de rezistența individuală, cura durează între trei și 12 săptămâni. Sunt însă suficiente doar trei zile ca să simți efectele – în principal, o senzație de despovărare. Terapeuții spun că după zece zile se elimină 39% din toxine, 64% după 20 de zile și peste 80% într-o lună. Cura cu apă distilată aduce trei mari beneficii pentru organism:

•Sângele este spălat și eliberat de toate substanțele străine.

•Organele vitale își îmbunătățesc funcțiile și astfel se întărește întregul corp.

•      Se echilibrează sistemul glandular, sporind puterea minții.

Cine are interzis?

Liliana Popa, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Spitalul Sf. Constantin din Brașov

Există mitul potrivit căruia apa distilată crește riscul de demineralizare, însă mai mult de 95% din mineralele necesare organismului provin din alimente și mai puțin de 5% din apă. Astfel, apa distilată nu favorizează eliminarea mineralelor din corp și nu există nicio dovadă că un consum îndelungat ar pune probleme sănătății. În cazul hipertensivilor, e necesară supravegherea tensiunii arteriale în prima parte a curei, deoarece corpul și fluxul sangvin trebuie să se obișnuiască treptat cu schimbarea. Pe lângă apa distilată (purificată), există două surse de apă pură benefice sănătății: apa din fructe și legume proaspete cultivate organic și consumate ca atare sau sub formă de suc și apa de ploaie din zone cu atmosferă nepoluată.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.