Home » Promo » Cură de sănătate cu prune
Promo

Cură de sănătate cu prune

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Unele dintre cele mai cunoscute, cultivate şi apreciate fructe din România sunt bune nu doar pentru gemuri sau ţuică.
prune.jpg

Prunele sunt înainte de toate o sursă de sănătate. Consumate în stare crudă, te vor ajuta să-ţi recapeţi energia şi să-ţi revii de pe urma perioadelor mai obositoare.

 

Cura cu prune proaspete

Consumă 2-3 săptămâni cât mai multe prune proaspete sau sub formă de suc, indiferent de soiul lor, cel puţin 500 g pe zi. Dacă vrei ca efectul curei să fie cât mai rapid şi eficient, în fiecare dintre cele 3 săptămâni mănâncă timp de 3 zile numai prune, nimic altceva. Elimină pe toată periada curei carnea, alcoolul, cafeaua, tutunul, dulciurile.

 

Gem de prune

 

La ce este bună – în primul rând te scapă de constipaţie,  ajută la regenerarea celulei hepatice şi la buna funcţionare a vezicii biliare. 

– fiind nişte diuretice de excepţie, prunele provoacă eliminarea apei excesive din ţesuturi, ceea ce conduce la tratarea hipertensiunii, a reumatismului, gutei şi obezităţii. 

– te ajută să-ţi recapeţi tonusul, datoriă efectului energizant 

 

Cura cu prune uscate

Timp de trei săptămâni, mănâncă în fiecare zi, înainte de masă cu 30 de minute, câte 10-12 prune uscate, înmuiate din timp în apă. 

 

La ce este bună – tratează constipaţia, te scapă de surmenaj, îţi redă tonusul. În plus, au excepţionale calităţi nutritive, potrivite celor care suferă de anemie sau se află în convalescenţă.

 

Tarta de prune cu crema de vanilie

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.