Curcan cu varză roșie slow cooker. Gătește inteligent.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lingură boia dulce
- 700 g curcan fără piele
- 400 g fasole cannelilini din conservă, scursă și limpezită
- 2 foi de dafin
- 1 lingură tarhon sau pătrunjel uscat
- oase de curcan ( opțional )
- 500 ml suc mere
- 200 g varză roșie, cotorul scos și tăiată fideluță
- 1 fâșie lungă coajă de lămâie, fără pielița albă
- sare și piper
- frunze de pătrunjel tocate, pentru servit
Modalitate de preparare:
- Frecați uniform carnea de curcan cu boiaua, apoi plasați-l în oala pentru gătire lentă ( slow cooker ).
- Adăugați fasolea, distribuind-o în jurul cărnii, apoi adăugați foile de dafin, tarhonul și oasele de curcan.
- Turnați deasupra sucul de mere, asigurându-vă că boabele de fasole sunt complet acoperite.
- Asezonați cu sare și piper.
- Acoperiți oala cu capacul și fierbeți timp de 3 ore și jumătate pe treapta HIGH, până când ce din carne iese zeama limpede atunci când o înțepați.
- Scoateți carnea din oală, acoperiți-o cu o folie și lăsați-o să se odihnească aproximativ 10 minute.
- Între timp adunați grăsimea de la suprafața lichidului.
- Adăugați varza și coaja de lămâie în oală și fierbeți 30 de minute până când se înmoaie varza.
- Aruncați foile de dafin și coaja de lămâie.
- Serviți cu fâșii de carne și presărați cu pătrunjel.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu