Curcan umplut cu ficăţei de pui

1. Dă mărul pe răzătoarea mare, toacă partea albă de la ceapă și usturoi și călește-le cu un praf de sare și o lingură cu ulei. Adaugă ficăţeii și un pic de vin. Când s-au făcut, pasează-i cu furculiţa,  apoi amestecă totul cu migdalele măcinate, piperul și nucșoara.

2. Șterge curcanul cu un prosop de hârtie. Ridică ușor, împingând cu vârful degetelor, pielea de la gât pe partea pieptului. Îndeasă umplutura, apoi coase pielea. Pune-l într-o cratiţă încăpătoare, cu pieptul în sus, toarnă apă, un pic de ulei (nu mai mult de o lingură) și o ceașcă de vin. Acoperă cu bacon.

3. Presară ierburile și muștarul și dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 1-1,5 ore, stropind carnea cu sosul format.

4. Într-o altă tavă în care ai turnat un pic de apă și ulei, pune trei cartofi tăiaţi în rondele, un pic de sare și piper și dă-i la cuptor. Când s-au rumenit, adaugă trei mere tăiate mai mare și lasă vreo zece minute. Servește curcanul tăiat în felii, cu garnitură de mere și cartofi și (fi i îndrăzneaţă!) un pic de dulceaţă de coacăze deasupra.

 

CURCANUL TE ÎNVESELEȘTE ȘI TE FEREȘTE DE CANCER

1. Carnea de curcan, chiar gătită cu piele, are mai puţine grăsimi decât puiul.  O porţie de 150 g asigură aproape o jumătate din doza zilnică recomandată de acid folic și este o sursă excelentă de vitamine B, B1, B6, zinc și potasiu (excelent pentru o bună funcţionare a inimii). 

2. În plus, conţine triptofan, un precursor al serotoninei, care aduce o stare de bine și scade apetitul.  Prin conţinutul important de seleniu, curcanul protejează contra cancerului, stimulează sistemul imunitar și furnizează organismului substanţe antioxidante.  

3. Carnea de curcan este foarte eficientă în stimularea metabolismului și a funcţiei tiroidiene.

credit foto: © Darius Dzinnik – Fotolia.com

Piept de curcan cu sos de ananas

Poza principala

curcan_umplut_fotolia_49311788_subscription_xxl.jpg_c_darius_dzinnik_-_fotolia.com_mica.jpg

1 curcan mic

300 g ficăţei

2-3 fire de usturoi verde

2 fire de ceapă verde

200 g migdale

1 măr (umplutură)

piper negru măcinat

150 g bacon feliat

1 linguriţă cu ierburi provensale

piper verde măcinat

1 praf de nucșoară

1 linguriţă cu boabe de muștar

3 mere

3 cartofi

ulei

sare

vin alb

 

Aspic de curcan cu legume

Cu o carne sănătoasă, fragedă și gustoasă, curcanul umplut cu ficăței de pui este un adevărat răsfăț.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE