Pentru un preparat complet vegetarian, oul poate fi îndepărtat, însă preparatul este perfect în această formulă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă mare, feliată
- 1 ardei iute, fără semințe, fin tocat
- o bucată de ghimbir cât degetul mare, dat pe răzătoare
- 2 cartofi mari, tăiați cuburi
- 2 linguri pastă de curry
- 1 conopidă mărime medie, ruptă în buchete
- 400 ml lapte de cocos
- 6 ouă fierte tari
- 2 linguri fulgi migdale (opțional)
- 1 mână coriandru, tocat
- 4 căței de usturoi, fin tocați
Modalitate de preparare:
- Se încălzește o tigaie de tip wok.
- Se adaugă uleiul, se amestecă ceapa și se prăjește la foc mediu timp de 8-10 minute, amestecând din când în când, până când înmoaie.
- Se amestecă ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul în amestecul de ceapă și se prăjește timp de 2 minute.
- Măriți flacăra, adăugați cartofii și lăsați să fiarbă timp de 3-4 minute, amestecând frecvent, până când exteriorul începe să se înmoaie.
- Se amestecă pasta de curry, se fierbe timp de 1 minut, apoi se adaugă conopida. Frigeți încă 1 minut.
- Se toarnă laptele de cocos în tigaie și se amestecă bine.
- Adaugați puțină sare și aduceți în punctul de fierbere, amestecând frecvent.
- Lăsați focul la mic și vasul semi-acoperit.
- Gătiți curry timp de 20-25 de minute, amestecând des, până când sosul s-a îngroșat iar legumele sunt fragede.
- Serviți cu ouă fierte, fulgi de migdale și coriandru tocat.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu