Legume aromatizate, perfecte pentru masa de prânz și un meniu condimentat.
Dificultate: ușor
Timp de prepapare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon
- 3 morcovi
- 3 ardei chilli verzi
- 3 cepe
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 praf cardamom
- piper
- 1 linguriță chimion
- 3 linguri pastă de tomate
- 750 g fasole verde
- sare
- 120 g iaurt
- 100 g nuci
Modalitate de preparare:
- Curățați ciupercile și tăiați-le în sferturi.
- Curățați morcovii și dați-i pe răzătoarea mare.
- Ardeii chilli tăiați-i în jumătătți, îndepărtați semințele și tocați-i mărunt.
- Descojiți ceapa și usturoiul, apoi tăiați-le cuburi.
- Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți ceapa, usturoiul, ardeii chilli, cardamomul, un praf de piper și chimionul.
- Adăugați ciupercile împreună cu morcovii și 130 ml apă fierbinte.
- Curățați fasolea și adăugați-o peste amestecul de legume.
- Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 20 de minute.
- Asezonați cu sare și piper, luați tigaia de pe sursa de foc și adăugați iaurtul.
- Amestecați și adăugați nucile.
- Serviți preparatul cald.
Opțional pentru un plus de savpare, puteți adăuga câțiva creveți prefierți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu