- Gătiți orezul conform indicațiilor de pe cutie.
- Decojiți ceapa și usturoiul, apoi tocați-le mărunt.
- Căliți-le într-o tigaie cu ulei de cocos încins.
- Adăugați praful de curry, prăjiți 30 de secunde și stingeți cu laptele de cocos.
- Tăiați guliile în cubulețe și feliați prazul rondele.
- Adăugați legumele peste amestecul din tigaie.
- Adăugați lintea, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă pentru 10 minute până când lintea și gulia încep să se înmoaie.
- Căliți semințele de susan într-o tigaie.
- Adăugați frunzele de curry în amestecul de linte și lapte de cocos.
- Asezonați cu sare și piper și serviți cu orez basmati și semințe de susan negru.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 250 g orez basmati
- sare
- 2 cepe
- 2 căței usturoi
- 1 lingură ulei de cocos
- 2 lingurițe praf de curry
- 400 ml lapte de cocos
- 2 gulii
- 1 praz
- 60 g linte roșie
- 2 linguri susan negru
- câteva frunze curry uscate
- piper
Curry este întotdeauna o alegere gustoasă și extrem de aromată pe care nu o vei regreta.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu