Combinația dintre orez basmati, gulie, lapte de cocos și condimente este un deliciu.
Dificultate: ușor
Timp de prepapare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 250 g orez basmati
- sare
- 2 cepe mici
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță ulei de cocos
- 2 lingurițe praf de curry Madras
- 400 ml lapte de cocos
- 1 praz
- 2 gulii
- 50 g linte roșie
- 2 linguri semințe de susan negru
- câteva fruze de curry uscate
- piper
Modalitate de preparare:
- Fierbeți orezul basmati în apă sărată, respectând indicațiile de pe ambalaj.
- Tocați cepele și usturoiul în cuburi mici.
- Încingeți uleiul de cocos într-o oală mare și sotați ceapa și usturoiul.
- Adăugați praful de curry și stingeți totul cu laptele de cocos.
- Curățați guliile și tăiați-le în cuburi.
- Spălați și curățați prazul și adăugați aceste legume la compoziția de lapte de cocos, împreună cu lintea.
- Acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 10 minute, până când legumele se înmoaie.
- Prăjiți semințele de susan într-o tigaie antiaderentă.
- Cu 2 minute înainte de a fi gata adăugați frunzele de curry și asezonați cu sare și piper.
- Serviți cu orez basmati și susan negru.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu