Curry cu pui este o rețetă de origine indiană, populară și în Asia, Marea Britanie și Caraibe. Un curry tradițional se bazează pe carne de pui înabușită într-un sos pe bază de roșii și ceapă, cu o multitudine de condimente, printre care și praf de curry.
Rețeta noastră de curry cu pui și cartof dulce este ideală atât la prânz, cât și la cină. Încearc-o și tu!
Dificultate: mediu
Timp de preparare: ușor
Ingrediente (4 porții)
- 1 lingură ulei floarea soarelui
- 1 ceapă tocată
- 450 g piept de pui fără os și fără piele, tăiat în bucăți
- 165 g pastă Korma
- 2 căței de usturoi
- 500 g cartofi dulci, tăiați în bucăți mici
- 400 g roșii tocate la conservă
- 100 g baby spanac
- orez basmati pentru servire
Modalitate de preparare
- Încălziți uleiul într-o tigaie și căliți ceapa până când se înmoaie, timp de 5 minute.
- Măriți ușor flacăra și adăugați bucățile de pui. Mențineți pe foc până când devin ușor maronii.
- Adăugați pasta de curry și usturoi și gătiți timp de 2 minute peste care turnați 100 de ml de apă calduță, cartofii dulci și roșiile.
- Fierbeți 20-30 de minute până când puiul este gătit iar legumele fragede.
- Puteți completa cu încă 100 ml apă.
- Gustați și asezonați după gust, iar la final încorporați spanacul.
- Îndepărtați de pe sursa de fo și serviți preparatul cadl și însoțit de orez basmati.
Poftă bună!
Încearcă și: Ce condimente se folosesc la prepararea cărnii de pui
Încearcă și: Curry cu creveți, cocos și roșii
Sursă foto: iStock
Facebook Comments
Adaugă comentariu