Home » Mâncăruri » Curry cu pui și cartof dulce
Mâncăruri

Curry cu pui și cartof dulce

curry cu pui

Curry cu pui este o rețetă de origine indiană, populară și în Asia, Marea Britanie și Caraibe. Un curry tradițional se bazează pe carne de pui înabușită într-un sos pe bază de roșii și ceapă, cu o multitudine de condimente, printre care și praf de curry.

Rețeta noastră de curry cu pui și cartof dulce este ideală atât la prânz, cât și la cină. Încearc-o și tu!

Dificultate: mediu

Timp de preparare: ușor

 

Ingrediente (4 porții)

  • 1 lingură ulei floarea soarelui
  • 1 ceapă tocată
  • 450 g piept de pui fără os și fără piele, tăiat în bucăți
  • 165 g pastă Korma
  • 2 căței de usturoi
  • 500 g cartofi dulci, tăiați în bucăți mici
  • 400 g roșii tocate la conservă
  • 100 g baby spanac
  • orez basmati pentru servire

Modalitate de preparare

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie și căliți ceapa până când se înmoaie, timp de 5 minute.
  2. Măriți ușor flacăra și adăugați bucățile de pui. Mențineți pe foc până când devin ușor maronii.
  3. Adăugați pasta de curry și usturoi și gătiți timp de 2 minute peste care turnați 100 de ml de apă calduță, cartofii dulci  și roșiile.
  4. Fierbeți 20-30 de minute până când puiul este gătit iar legumele fragede.
  5. Puteți completa cu încă 100 ml apă.
  6. Gustați și asezonați după gust, iar la final încorporați spanacul.
  7. Îndepărtați de pe sursa de fo și serviți preparatul cadl și însoțit de orez basmati.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Ce condimente se folosesc la prepararea cărnii de pui

Încearcă și: Curry cu creveți, cocos și roșii

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE