- Tăiați conopida în buchețele și cartofii în cuburi.
- Plasați cartofii și conopida într-o oală de supă și acoperiți cu apă.
- Presărați sare și aduceți în punctul de fierbere.
- Lăsați pe foc până când cartofii sunt moi, apoi îndepărtați de pe aragaz.
- Scurgeți într-o sită mare ânsă plasați sita deasupra vasului cu apă pentru a păstra legumele calde.
- Într-o tigaie încălziți uleiul și adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul.
- Gătiți-le pentru 8 minute amestecând frecvent.
- Adăugați coriandru măcinat, chimen, fulgii de ardei roșu, anasonul stelat, sare și piper. Lăsați să fiarbă, amestecând frecvent, timp de 2 până la 3 minute.
- Adăugați pasta de tomate și năutul scurs și clătit.
- Adăugați conopida și cartofii împreună cu supa de legume și aduceți în punctul de fierbere. Lăsați pe foc pentru 10 minute, amestecând ocazional.
- Combinați laptele de cocos cu garam masala și turnați peste supă.
- Lăsați să fiarbă încă 10 minute, apoi potriviți gustul cu sare și piper.
- La final adăugați coriandru proaspăt tocat.
- Serviți cu orez.
Credit Foto: Fotolia/ nata_vkusidey
Poza principala
- 1 conopidă
- 300 g cartofi
- sare
- 2 linguri ulei vegetal
- 3 cepe medeii, tocate
- 4 căței usturoi, tocați
- 1 linguriță ghimbir ras
- 2 lingurițe coriandru măcinat
- 2 lingurițe chimen măcinat
- 1/4 linguriță cardamom pisat
- un vârf cuțit fulgi ardei roșu
- 2 stele anason
- 700 g pastă tomate
- 1 cutie năut, scurs și clătit
- 450 ml supă legume sau apă
- 1 lingură garam masala
- 180 ml lapte din nucă de cocos
- 1 buchet coriandru tocat
- sare
- piper măcinat
Năut, cartofi și conopidă învăluite într-o simfonie de arome, numai bun pentru a fi servit alături de orez.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu