Home » Mâncăruri » Curry de conopida, naut si cartofi
Mâncăruri

Curry de conopida, naut si cartofi

  1. Tăiați conopida în buchețele și cartofii în cuburi.
  2. Plasați cartofii și conopida într-o oală de supă și acoperiți cu apă.
  3. Presărați sare și aduceți în punctul de fierbere.
  4. Lăsați pe foc până când cartofii sunt moi, apoi îndepărtați de pe  aragaz.
  5. Scurgeți într-o sită mare ânsă plasați sita deasupra vasului cu apă pentru a păstra legumele calde.
  6. Într-o tigaie încălziți uleiul și adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul.
  7. Gătiți-le pentru 8 minute amestecând frecvent.
  8. Adăugați coriandru măcinat, chimen, fulgii de ardei roșu, anasonul stelat, sare și piper. Lăsați să fiarbă, amestecând frecvent, timp de 2 până la 3 minute.
  9. Adăugați pasta de tomate și năutul scurs și clătit.
  10. Adăugați conopida și cartofii împreună cu supa de legume și aduceți în punctul de fierbere. Lăsați pe foc pentru 10 minute, amestecând ocazional.
  11. Combinați laptele de cocos cu garam masala și turnați peste supă.
  12. Lăsați să fiarbă încă 10 minute, apoi potriviți gustul cu sare și piper.
  13. La final adăugați coriandru proaspăt tocat.
  14. Serviți cu orez.

Credit Foto: Fotolia/ nata_vkusidey

Poza principala

curry_cu_conopida_cartofi_si_naut.jpg

  • 1 conopidă
  • 300 g cartofi
  • sare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 3 cepe medeii, tocate
  • 4 căței usturoi, tocați
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 2 lingurițe coriandru măcinat
  • 2 lingurițe chimen măcinat
  • 1/4 linguriță cardamom pisat
  • un vârf cuțit fulgi ardei roșu
  • 2 stele anason
  • 700 g pastă tomate
  • 1 cutie năut, scurs și clătit
  • 450 ml supă legume sau apă
  • 1 lingură garam masala
  • 180 ml lapte din nucă de cocos
  • 1 buchet coriandru tocat
  • sare
  • piper măcinat
Năut, cartofi și conopidă învăluite într-o simfonie de arome, numai bun pentru a fi servit alături de orez.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.