Perfect pentru zilele în care îți dorești un preparat ieftin, gustos și rapid.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapi
Porții: 2
Ingrediente:
- 1 lingură ulei vegetal
- 1 ceapă fin tocată
- 2 căței de usturoi, fin tocați
- 1 bucată ghimbir, de dimensiunea degetului mare, decojit și tocat mărunt
- 1 legătură coriandru, tocată mărunt
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță boia
- 2 lingurițe garam masala
- 400 g roșii la conservă tocate
- 400 g fasole boabe la conservă
- orez basmati fiert, pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mic-mediu.
- Se adaugă ceapa și un vârf de cuțit de sare și se fierbe încet, amestecând din când în când, până când înmoaie și începe să își schimbe culoarea.
- Se adaugă usturoiul, ghimbirul și tulpinile de coriandru. Se fierbe timp de încă 2 minute, până începe să emane parfum.
- Se adaugă condimentele tigaie și se fierbe timp de încă 1 minut.
- Încorporați roșiile și fasolea și aduceți în punctul de fierbere.
- Micșorați flacăra și lăsați să fiarbă timp de 15 minute, până când curry devine consistent.
- Asezonați după gust, apoi serviți cu orez basmati și frunze de coriandru.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu