Home » Mâncăruri » Curry de legume cu garnitură de orez
Mâncăruri Vegetarian & vegan

Curry de legume cu garnitură de orez

Curry de legume

Curry este un preparat similar cu ghiveciul, însă diferența vine din condimentele folosite. Această mâncare de origine indiană conține de obicei o combinație complexă de ierburi și condimente, printre care curry, turmeric, chimen, coriandru sau ghimbir.

Astăzi îți prezentăm un curry de legume vegan, care se servește cu orez cu bob lung – ideal pentru o masă fără carne!

Ingrediente (4 porții)

  • 190 g orez cu bob lung
  • 1 ceapă mică albă, tăiată cuburi
  • 1 ardei gras roșu, feliat fâșii subțiri
  • 1 ardei galben sau verde gras, feliat fâșii subțiri
  • 3 morcovi, curățați și tăiați pe diagonală
  • 1 1/2 cană varză tocată subțire
  • 1 lingură ulei nucă de cocos
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 lingură cu ghimbir ras
  • 2 căței usturoi, tocați
  • 2 linguri pastă curry thai
  • 400 g lapte de cocos gras
  • 1 1/2 lingurițe zahăr de cocos
  • 2 lingurițe sos de soia
  • 1 1/2 lingurițe oțet de orez
  • 1 mână pătrunjel proaspăt pentru servit
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Pentru a găti orezul, aduceți într-o oală o cantitate generoasă de apă în punctul fierberii. Când aceasta începe să clocotească, adăugați orezul bine clătit și lăsați-l să fiarbă pentru 30 de minute.

Scurgeți orezul de excesul de apă, răsturnați-l înapoi în oală, acoperiți cu un capac și lăsați acoperit până în momentul servirii. Înainte de servire, repartizați orezul cu furculița.

Pentru a găti curry de legume, încingeți o tigaie stil wok. Adăugați uleiul de cocos. Când acesta s-a încins, adăugați ceapa și gătiți pentru câteva minute până când devine translucidă.

Adăugați ghimbirul și usturoiul și mențineți pe foc amestecând continuu până când aromele încep să se împrăștie în bucătărie.

Adăugați ardeii grași, varza și morcovii și gătiți pentru 3 minute, amestecând frecvent.

Turnați laptele de cocos împreună cu pasta de curry, 50 ml apă și zahărul de cocos. Mențineți pe foc pentru încă 2 minute.

Reduceți focul la mic și mențineți pe foc până când ardeii, varza și morcovii se înmoaie, aproximativ 7 minute.

Eliminați curry de pe sursa de foc și aromatizați cu oțet de orez și sos de soia.

Adăugați sare după gust.

Repartizați orezul în 4 farfurii și împrăștiați curry pe deasupra. Serviți cu frunze tocate de pătrunjel, coriandru sau fulgi de chili.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Curry cu pui și cartof dulce

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE