Aromat, condimentat și cu conținut mic de calorii. Un curry ideal de preparat astăzi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 linguriță ulei măsline
- 1 ceapă mare, tocată
- 3 lingurițe pastă de curry
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță semințe de muștar
- 200 g linte roșie
- 1 l stoc de legume
- 1 conopidă mare, ruptă în bucăți
- 1 cartof mare, tăiat cuburi
- 3 linguri iaurt de cocos
- 1 mic buchet de coriandru, tocat
- sucul de la 1 lămâie
- 100 g orez brun, gătit
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se fierbe ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
- Se adaugă pasta de curry, mirodeniile și lintea, apoi se amestecă.
- Se toarnă stocul de legume și se fierbe timp de 20 de minute, apoi se adaugă conopida, cartoful tăiat cuburi și un pic de apă în plus, dacă mai este necesar.
- Fierbeti la foc mic, timp de aproximativ 12 minute până când conopida și cartofii sunt moi.
- Se adaugă iaurtul de cocos, coriandru, sucul de lămâie și se servește cu orez brun.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu