Învață de la Jamie cum să pregătești un curry autentic.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 cepe
- 4 căței de usturoi
- 1 bucată ghimbir
- 2 ardei grași galbeni
- 1 cub concetrat supă de pui
- 1-2 ardei iuți roșii
- 1/2 legătură coriandru
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță curcuma
- 2 linguriță pudră curry
- 8 ciocănele de pui
- ulei de măsline
- 1 X 400 g conservă năut
- 1 linguriță pastă de roșii
- 320 g orez basmati
- 1 lămâie
- iaurt natural ( opțional )
Modalitate de preparare:
- Curățați cepele, usturoiul și ghimbirul. Înlăturați semințele ardeilor grași.
- Puneți 1 ceapă, 1 ardei gras, usturoiul și ghimbirul în robotul de bucătărie.
- Sfărâmați deasupra cubul concentrat pentru supă, adăugând ardeii iuți ( fără semințe , tulpinile de coriandru, mierea și mirodeniile, apoi procesați totul până obțineți o pastă.
- Așezați o oală încăpătoare pe foc mediu-mare și prăjiți ciocănelele de pui cu puțin ulei, timp de 10 minute până devin rumene, întorcându-le regulat.
- Scoateți puiul pe o farfurie, lăsând oala pe foc.
- După ce tocați mare ceapa și ardeiu rămase, fierbeți-le în oală timp de câteva minute, după care adăugați pasta preparată și mai gătiți în jur de 5 minute.
- Turnați deasupra 500 ml apă clocotită.
- Scurgeți năutul și încorporați-l, laolaltă cu pasta de roșii și un praf de sare și piper, apoi amestecați bine.
- Aduceți puiul din nou în oală, așezați capacul, micșorați focul și lăsați-l astfel timp de 45 de minute sau până când sosul se îngroașă.
- Cu 15 minute înainte de a fi gata, puneți orezul și 2 căni de apă clocotită.
- Adăugați un praf de sare și fierbeți orezul, acoperit, timp de 12 minute sau până când tot lichidul a fost absorbit.
- Serviți curry-ul garnisit cu iaurt cu fruzne de coriandru și felii de lămâie.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu