Fiecare rețetă a maestrului bucătar Jamie Oliver este plină de culoare și gust.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 200 g cușcuș
- 1 ardei iute roșu proaspăt
- 1 legătură mare de pătrunjel sau mentă
- 1 lămâie
Modalitate de preparare:
- Răsturnați cușcușul într-un bol mare, adăugând un strop de ulei de măsline și apă clocotită cât să îl acopere.
- Asezonați-l cu un praf de sare, acoperiți-l cu o farfurie și lăsați-l deoparte pentru câteva minute.
- Curățați semințele ardeiului iute și tocați-l mărunt.
- Mărunțiți fin majoritatea frunzelor de pătrunjel sau mentă și păstrați aproximativ 1 mână din acestea.
- Luați farfuria de pe cușcuș, adăugați pătrunjelul și ardeiul iute tocat, câteva linguri de ulei de măsline extravirgin și câte un praf de sare și piper.
- Stoarceți deasupra zeama de la 1 lămâie.
- Amestecați și afânați cu o furculiță.
- Gustați și mai adăugați condimente după gust.
- Serviți cușcușul ca și garnitură alături de o friptură.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu