Revista Practic în bucătărie

Cuscus cu dovlecei la tigaie

1.Spală legumele și taie dovleceii în rondele fine, ardeii și roșiile – în cubuleţe, ceapa julien.

2.Încinge câteva linguri bune cu ulei, călește mai întâi ceapa, apoi adaugă usturoiul pisat, ardeii grași și dovleceii. Când s-au înmuiat, pune ciupercile feliate, adaugă puţină apă și sare și lasă la fiert.

3.Când legumele s-au fiert, pune roșiile și eventual apă, dă totul în 2-3 clocote și stinge focul.

4.Cât timp fierbe sosul, pregătește cușcușul. Pune să fiarbă o cană cu apă, cu un praf de sare și unt. Când clocotește, toarnă cușcușul, amestecă și ia de pe foc. Lasă-l să se înmoaie acoperit, timp de zece minute.

 

SFAT. Pentru un plus de gust, adăuga în cușcuș puţin turmeric sau praf de curry.

 

 

CE E CUȘCUȘUL

În arabă, cușcuș înseamnă „bine rotunjit“. Cum prima referire la cușcuș se află într-un vechi text, un fel de carte de bucate din Maghreb, acesta pare să fi e locul de origine al acestui aliment. La început se făcea din mei, dar azi se folosesc diferite cereale, în special grâu, o spărtură de grâu dur mărunţită. Se prepară la aburi sau se opărește, dar se consumă și crud, alături de fructe sau legume zemoase care să-i dea posibilitatea să se umfle (durează mai mult). 

credit foto: © Marzia Giacobbe – Fotolia.com

Somon pe pat de cuscus

Poza principala

cuscus_fotolia_52695844_subscription_xl.jpg_c_marzia_giacobbe_-_fotolia.com_mica.jpg

1 cană de cușcuș

2 dovlecei

1 ceapă

1 ardei roșu

1 ardei verde

4 ciuperci

2 roșii

4 căţei de usturoi

1 lingură cu unt

ulei, sare

 

Salată cu năut, cușcuș și rodie

Cuscus cu dovlecei la tigaie, un preparat ideal pentru cina.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE