Foto
123RF
Ai nevoie de doar 30 de minute pentru o masă gustoasă și bogată în vitamine.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 300 g cușcuș
- 200 g năut la conservă
- 6 caise uscate
- 3 linguri stafide
- 150 ml suc portocale proaspăt
- 20 ml zeamă de lămâie
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 3 linguri ulei măsline
- 1 lingură zeamă lămâie
- sare
- 150 g iaurt grecesc
- 4-5 linguri lapte integral
- 1 mână miez de nucă
- câteva frunze mentă
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Preparați cușcușul conform indicațiilor de pe cutie și spălați năutul din conservă sub jet de apă rece.
- Tocați casiele mărunt și amestecați-le cu stafidele.
- Combinați-le cu suc proaspăt de portocale și zeamă de lămâie.
- Lăsați-le să se hidrateze pentru aproximativ 5 minute.
- Amestecați în cușcuș cu o furculiță și adăugați năutul scurs de excesul de apă.
- Adăugați-l peste amestecul de caise și stafide și amestecați.
- Spălați legumele și tăiați-le în cuburi mici.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți legumele. Asezonați-le cu suc de lămâie și sare după gust.
- Când legumele s-au răcit adăugați-le peste cușcuș.
- Combinați iaurtul cu laptele până când obțineți o compoziție omogenă.
- Tocați nucile și trageți-le la tigaie câteva secunde apoi încorporați-le în amestecul de iaurt.
- Tocați menta mărunt ți amestecați-o cu iaurtul.
- Serviți cușcușul cu legume însoțit de iaurt aromatizat cu mentă și nuci.
Facebook Comments
Adaugă comentariu