Home » Vegetarian & vegan » Cuscus cu legume si fructe deshidratate
Vegetarian & vegan

Cuscus cu legume si fructe deshidratate

Foto
123RF
Ai nevoie de doar 30 de minute pentru o masă gustoasă și bogată în vitamine.
cuscus_cu_legume_si_caise-1.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 300 g cușcuș
  • 200 g năut la conservă
  • 6 caise uscate
  • 3 linguri stafide
  • 150 ml suc portocale proaspăt
  • 20 ml zeamă de lămâie
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • sare
  • 150 g iaurt grecesc
  • 4-5 linguri lapte integral
  • 1 mână miez de nucă
  • câteva frunze mentă
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Preparați cușcușul conform indicațiilor de pe cutie și spălați năutul din conservă sub jet de apă rece.
  2. Tocați casiele mărunt și amestecați-le cu stafidele.
  3. Combinați-le cu suc proaspăt de portocale și zeamă de lămâie.
  4. Lăsați-le să se hidrateze pentru aproximativ 5 minute.
  5. Amestecați în cușcuș cu o furculiță și adăugați năutul scurs de excesul de apă.
  6. Adăugați-l peste amestecul de caise și stafide și amestecați.
  7. Spălați legumele și tăiați-le în cuburi mici.
  8. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți legumele. Asezonați-le cu suc de lămâie și sare după gust.
  9. Când legumele s-au răcit adăugați-le peste cușcuș.
  10. Combinați iaurtul cu laptele până când obțineți o compoziție omogenă.
  11. Tocați nucile și trageți-le la tigaie câteva secunde apoi încorporați-le în amestecul de iaurt.
  12. Tocați menta mărunt ți amestecați-o cu iaurtul.
  13. Serviți cușcușul cu legume însoțit de iaurt aromatizat cu mentă și nuci.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.