Preparat tradițional din bucătăria indiană acum la tine pe masă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Dificultate: ușor
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 lingurițe semințe de muștar
- 2 lingurițe semințe chimion
- 1 lingură ulei măsline
- 1 ceapă, fin tocată
- 4 căței de usturoi, presați
- 2 cm ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare
- 7 păstăi de cardamom
- 400 g linte roșie clătită și scursă
- 400 g lapte de cocos
Modalitate de preparare:
- Într-o cratiță mare, la foc mic, prăjiți semințele de muștar și chimen, având grijă să nu le ardeți.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și lăsați-le deoparte într-un bol.
- În aceeași tigaie, se încălzește uleiul la foc mic și se înmoaie ceapa, usturoiul si ghimbirul, împreună cu păstăile de cardamom timp de 10 minute, adăugând puțină apă în cazul în care este necesar.
- Adăugați lintea și semințele prăjite în tigaie, apoi se amestecă timp de câteva minute înainte de a turna laptele de nucă de cocos și apă suficientă cât să acopere ingredientele în totalitate.
- Se aduce la fierbere, se acoperă tigaia cu un capac, lăsați la foc mic să fiarbă aproximativ 45 de minute, amestecând frecvent.
- În cazul în care începe să devină prea gros, se adaugă un strop de apă.
- Se servește cu pâine pitta încălzită.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu