Home » De ce e bine sa bei vin rosu?

De ce e bine sa bei vin rosu?

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© artjazz – Fotolia.com
Vin rosu este bun pentru organism: mit sau realitate?
vin_rosu_fotolia_61984702_subscription_xl.jpg_c_artjazz_-_fotolia.com_.jpg

Deși consumul de alcool nu este recomandat, vinul roșu este foarte popular datorită propretăților sale benefice și datorită avantajelor pe care le aduce atunci când este consumat cu moderație. 

De acord, există și aspecte negative în consumul de vin, cum ar fi conținutul ridicat de calorii sau durerile de cap de a doua zi, dar această băutură prezintă multe aspecte pozitive atunci când înveți cât și când ar trebui să îl consumi. Pentru cei care se întreabă de ce este bine să bei vin roșu, am adunat în acest articol cele mai bune motive pentru a consuma licoarea zeilor.

 

Pere in vin rosu

 

Conține antioxidanți

Resveratrolul este un antioxidant regăsit în vin ce provine din pielița și sâmburii strugurelui. Cei din urmă sunt niște antioxidanți foarte puternici și luptă cu radicalii liberi pentru a întări celulele sănătoase și pentru a le da putere să îți protejeze organismul în continuare. Resveratrolul este cu atât mai puternic cu cât strugurii trec prin procesul de fermentație iar nivelul de antioxidanți crește. Chiar dacă obișnuiești să consumi alimente grase, un pahar de vin roșu care să le însoțească reduce riscul apariției atacului de cord.

Subțiază sângele

Atunci când proprietățile vinului roșu de a subția sângele intră în acțiune, trombocitele nu se mai pot alătura. Ele sunt cunoscute pentru formarea cheagurlor de sânge care duc la apariția durerilor de inimă și chiar a infarctului. 

Previne cancerul

Tot acest element-minune, numit resveratrolul, este cunoscut și pentru proprietățile sale anti-cancerigene. El ajută la diminuarea mutațiilor care duc la apariția cancerului și distruge celulele bolnave. Resveratrolul poate bloca anumite vase de sânge ce se pot forma în jurul unei tumori cancerigene, evitând astfel hrănirea acesteia.

 

Friptura de curcan in sos de vin rosu

 

Previne răceala

În anul 2010, American Journal of Epidemiology a publicat rezultatele unei cercetări la care au participat 5.000 de studenți ai unor universități spaniole. În cadrul studiului s-a descoperit că participanții ce au consumat 14 pahare de vin roșu săptămânal aveau cu 40% mai puține șanse de a răci.

Potențează gustul alimentelor

Un meniu rafinat se cere acompaniat musai de un pahar de vin roșu sau alb, în funcție de preparatele servite. Iar dacă ești invitat în vizită la masă acasă la prieteni un buchet de flori și o sticlă de vin te scot din încurcătură!

Tu cât de des consumi vin roșu?

 

Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu

Facebook Comments