Home » De ce iubim ciresele

De ce iubim ciresele

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© Johanna Mühlbauer – Fotolia.com
Ai fi crezut ca un aliment cu un gust absolut delicios iti poate imbunatari drastic starea de sanatate?
cirese_fotolia_60426694_subscription_xl-c_johanna_muhlbauer_-_fotolia.com_.jpg

Obișnuiam să le atârnăm la urechi pe post de cercei și mereu le consumam pentru gustul delicios pe care îl au. Dar aceste fructe de vară nu sunt doar bune la gust, ci își aduc contribuția de apărător al organismului nostru. Deși le consumi pentru gust, tu știi care sunt beneficiile pe care ți le aduc aceste fructe cărnoase și savuroase?

 

Rulouri cu cireșe

 

Te ajută să slăbești

Cireșele reduc grăsimile din corp și reduc numărul de potențiali inflamatori din organism, prevenind bolile de inimă și diabetul. Mai mult, colesterolul și trigliceridele din organism sunt mai scăzute în cazul oamenilor care consumă cireșe în mod regulat. O cană de cireșe are mai puțin de 100 de calorii și conține aproximativ  3 grame de fibre ce îți oferă senzația de sațietate. De asemenea, vitamina B din cireșe stimulează metabolismul și transformă nutrienții în energie. Iată o metodă delicioasă de a te menține în formă. 

Scad șansele apariției gutei

Dacă ai simțit vreodată durerile cauzate de gută, cu siguranță nu vrei să mai treci prin așa ceva niciodată. De aceea, oamenii ce suferă de gută și consumă cireșe pe parcursul a numai două zile, au cu 35% mai puține șanse de a suferi un atac. 

Combat durerile febrei musculare

Dacă ai depus mult efort fizic și urcatul scărilor pare un chin, o cană de cireșe (sau chiar de suc natural de cireșe) pot reduce inflamațiile mușchilor și durerile acestora. 

Reduc durerea provocata de osteoartita

Când te dor încheieturile și nici gheața nu pare să mai aibă vreun efect, cireșele te ajută, fie că le consumi natural, sub formă de suc sau în pilule naturale ce conțin concentrat din acest fruct. Sucul de cireșe, consumat de două ori pe zi timp de 3 săptămâni, va reduce senzația de inflamare.

 

Sorbet de cireșe și hibiscus

 

Reduc riscul atacului cerebral

Cercetătorii Universității Health System din Michigan au descoperit că cireșele aduc beneficii cardovasculare egale cu cele aduse de anumite medicamente și pot fi combinate cu un tratament medical în acest sens. Specialiștii sunt de părere că antocianinele – pigmenții care oferă culoarea roșiatică a cireșelor – activează în organism niște receptori care reglează grăsimile din corp și nivelul de glucoză, ceea ce reduce riscul presiunii anormale a sângelui și apariției diabetului. 

 

Te ajută să te odihnești

Fie că organismul tău are un nivel dezechilibrat de hormoni, fie din cauza stresului, ai o minte mereu ocupată sau obiceiuri nesănătoase, insomniile te pot chinui. Cireșele și sucul de cireșe te ajută foarte mult în acest sens. Recomandarea este să bei un pahar de suc de cireșe după ce te-ai trezit și alt pahar înainte de masa de seară. Astfel, vei crește nivelul melatoniei din corp. Vei dormi adânc și te vei trezi mult mai odihnit decât de obicei. Mai mult, dacă iei pastile care te ajută să dormi, renunță la ele în favoarea sucului de cireșe.

 

Compot de cireşe

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.