De sezon De vara Legume Mancaruri Slowly Veggie

Cartofi noi cu legume

O garnitură pe bază de cartofi noi, fasole verde, mazăre și arome din belșug.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi mici
  • 250 g morcovi mici
  • 1 legătură mentă proaspătă
  • 1 cub concentrat supă de pui
  • 200 g fasole verde fideluță
  • 200 g fasole verde lată
  • 1/2 varză creață
  • 200 g mazăre congelată
  • 1 cub unt
  • 1/2 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Spălați cartofii și îndepărtați capetele morcovilor.
  2. Adăugați totul într-o cratiță mare, împreună cu un praf de sare.
  3. Rupeți frunzele de mentă și lăsați-le deoparte.
  4. Adăugați în cratiță tulpinile de la mentă și turnați apă clocotită cât să acopere legumele peste care adăugați cubul concentrat de supă și acoperiți vasul cu un capac.
  5. Îndepărtați capetele păstăilor, apoi tăiați fasolea lată în bucăți de 1 cm.
  6. Tăiați varza creață în două, îndepărtați frunzele exterioare, aruncați cotorul și tăiați varza ăn felii subțiri.
  7. Adăugați varza, fasolea și mazărea în cratiță, amestecați și acoperiți din nou cu capacul.
  8. Lăsați legumele 15-20 de minute pe foc.
  9. Scurgeți legumele într-o strecurătoare, apoi puneți-le din nou în cratiță.
  10. Stropiți-le bine cu ulei de măsline extravirgin, adăugați un praf de sare și piper și cubul de unt.
  11. Stoarceți deasupra zeama de la 1/2  lămâie și amestceați bine.
  12. Răsturnați legumele pe un platou și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE