Compoturi si conserve De sezon

Chutney de sfeclă și portocale

Ideal pentru a fi consumat alături de fripturi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 2 kg

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg sfeclă roșie, curățață și tăiată cuburi
  • 3 cepe, tocate
  • 3 mere, curățate și date pe răzătoare
  • sucul și coaja de la  3 portocale
  • 2 linguri semințe muștar
  • 1 lingură semințe de coriandru
  • 1 lingură cuișoare
  • 1 lingură scorțișoară
  • 700 ml oțet de vin roșu
  • 700 g zahăr alb

Modalitate de preparare:

  1. Într-o tigaie mai mare, se amestecă împreună toate ingredientele.
  2. Se aduce amestecul în punctul de fierbere, apoi se lasă să clocotească timp de 1 oră, amestecând din când în când, până când chutney este gros și sfecla este fiartă.
  3. În timp ce chutney este gătit, pregătiți borcanene sterilizându-le printr-o spălare cu apă fierbinte scurtă în mașina de spălat vase, sau se spală bine cu mâna, apoi se pun într-un cuptor fierbinte de sterilizare, timp de 10-15 minute.
  4. O dată ce chutney este gata, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute, apoi cu o lingură, turnați cu atenție în borcane și sigilați cât timp încă este fierbinte.
  5. Poate fi servit imediat, dar acesta va fi mult mai bună după o lună.
  6. Se păstrează o perioadă de până la 6 luni, într-un loc răcoros și întunecat.
  7. Odată ce a fost deschis, se păstrează la frigider și să consumă în termen de 2 luni.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE