De sezon Legume Mancaruri Tocanite

Ciuperci cremoase

Toamna și ale ei surprize din bucătărie. Să ne bucurăm de cele mai simple și gustoase rețete.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 25 g ciuperci uscate
  • 100 ml apă fierbinte
  • 50 g unt nesărat
  • 400 g ciuperci chapignon brune, grosier feliate
  • 140 ml smântână lichidă

Modalitate de preparare:

  1. Se înmoaie ciupercile uscate în apă fierbinte timp de 5 minute.
  2. Tocați-le mărunt, păstrând lichidul pentru sos.
  3. Se încălzește o tigaie mare cu unt până când începe să facă spumă, se adaugă ciupercile brune și cele hidratate.
  4. Se presară cu sare, dacă doriți, apoi se prăjește timp încă 2-3 minute, până când se rumenesc ușor.
  5. Se toarnă lichidul de la ciupercile uscate și se continuă gătirea până când sosul devine gros și siropos.
  6. Se încorporează smântâna și se fierbe timp de un minut până când sosul începe să se îngroașe.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE